Van Poppel: "Had juiste wiel, Viviani was helaas iets sneller"

Danny van Poppel (midden) moest zijn meerdere erkennen in Elia Viviani (rechts).
ANP Danny van Poppel (midden) moest zijn meerdere erkennen in Elia Viviani (rechts).
De Nederlander Danny van Poppel was dan wel André Greipel, winnaar van vier Touretappes, te snel af in de openingsetappe van de Eneco Tour, het bleek niet genoeg voor de zege. De 22-jarige sprinter van Trek moest in Bolsward zijn meerdere erkennen in de Italiaan Elia Viviani. "Ik zat in het wiel van Viviani toen hij langs Greipel ging en voelde heel veel kracht in mijn benen. Ik trapte mijn grootste versnelling en reed met 74 kilometer per uur, maar mijn motor was net te licht om hem nog te passeren", zei de balende Van Poppel.

De zoon van oud-topsprinter Jean-Paul van Poppel moest genoegen nemen met de tweede plaats. "Als je zo dicht bij de winst bent, is tweede worden moeilijk te accepteren. Maar ik probeer daar niet te veel aan te denken. Er komen nog meer kansen", zei de jonge Nederlander.

De Trek-ploeg zou in de eerste etappe van de Eneco Tour alles op Giacomo Nizzolo zetten, maar in de hectische finale besloot de ploegleiding dat Van Poppel zijn eigen kans mocht gaan. "Ik had het juiste wiel te pakken, maar Viviani was helaas net iets sneller."