Van Kasteren haalt uit naar Nederlanders bij Telenet-Fidea

Hans van Kasteren aan de zijde van de besmeurde Corné van Kessel. De enige Nederlander die volgens hem wel op niveau presteert.
BELGA Hans van Kasteren aan de zijde van de besmeurde Corné van Kessel. De enige Nederlander die volgens hem wel op niveau presteert.
Telenet-Fidea was ooit een topteam in veldritland met kleppers als Zdenek Stybar, Bart Wellens, Erwin Vervecken en Klaas Vantornout in de rangen. De ploeg van de Nederlander Hans van Kasteren moet het anno 2014 echter doen met iets minder kwaliteit in de rangen, enkel onze landgenoot Tom Meeusen doet nog mee voor de prijzen. En ja, dat valt de manager zwaar. Hij uit dan ook zijn ontevredenheid over de povere resultaten van zijn team. En opvallend: vooral zijn landgenoten binnen de ploeg moeten het ontgelden.

Dat hij "niet 100% tevreden is" over wat zijn team in de modder laat zien, is nog relatief zacht uitgedrukt. De succesvolle zakenman wijst vooral de Nederlanders in zijn team met de vinger. "Alleen Corné van Kessel is op niveau. Thijs van Amerongen en Niels Wubben brengen voorlopig echt niet wat ik van hen verwacht had", zegt Van Kasteren. "Vooral Van Amerongen presteert ondermaats. Daarom hebben we Thijs trouwens uit competitie gehaald, om uit te zoeken wat er aan de hand is."

Van Kessel beter dan verwacht
De 28-jarige Van Amerongen werd pas 22ste in de wereldbekerwedstrijd in het Britse Milton Keynes. In dezelfde cross eindigde zijn 23-jarige ploegmaat Corné van Kessel als zesde. De Nederlander staat nu derde in het wereldbekerklassement. "Corné van Kessel doet beter dan verwacht", besluit de Nederlandse baas van Telenet-Fidea toch met een positieve noot.

Tom Meeusen mocht dit jaar zegevieren in de SP-manche Ruddervoorde.
BELGA Tom Meeusen mocht dit jaar zegevieren in de SP-manche Ruddervoorde.
Thijs van Amerongen kan de verwachtingen voorlopig niet inlossen.
PHOTO_NEWS Thijs van Amerongen kan de verwachtingen voorlopig niet inlossen.
Oude krijger Bart Wellens kan zich dit seizoen maar moeilijk onderscheiden.
BELGA Oude krijger Bart Wellens kan zich dit seizoen maar moeilijk onderscheiden.