Van het oude BMC schiet in het nieuwe CCC niet veel meer over: de C-ploeg van Van Avermaet

BELGA
Goed nieuws voor Greg Van Avermaet. Patrick Bevin is de nieuwe leider in de Tour of Britain. Bevin is een ploegmaat bij BMC en volgend jaar rijdt hij met Van Avermaet bij CCC. Bevin kan dus rap met een fiets rijden. Het minder goede nieuws kwam eergisteren. Jean-Pierre Drucker wordt in 2019 een ploegmaat van Peter Sagan. De leegloop bij BMC gaat verder. Of hoe de nieuwe CCC-ploeg van Van Avermaet gewoon een C-ploeg dreigt te worden.

Dylan Teuns en Rohan Dennis: Bahrain.

Van Garderen en Bettiol: naar Education First, de ploeg van Sep Vanmarcke. Danilo Wyss: Dimension Data. Jürgen Roelandts trekt naar Movistar, hij wordt ploegmaat van Valverde. Enzovoort, enzovoort.

Richie Porte gaat naar Trek. Porte was hors catégorie. De Australiër profileert zich als een eindwinnaar van grote rondes. Niet dat hij al een Giro, een Tour of een Vuelta heeft gewonnen. Maar hij was een meesterhelper van Chris Froome bij Sky en nu staat hij op de eigen benen. Bij BMC ging het kopmanschap hem niet zo goed af. Hij mag het voor veel geld bij Trek proberen.

CCC heeft ook veel geld, zo klonk het tijdens de goed-nieuwsshow die de Amerikaanse ploegmanager Jim Ochowicz op de eerste rustdag van de Tour opvoerde.

BELGA