Van Garderen: "Mijn best doen om leiderstrui te verdedigen"

TDW
Tejay van Garderen nam vandaag in de Dauphiné de leiderstrui over van zijn ploegmaat Dennis Rohan. "Ik ben heel trots dat ik hier de leiderstrui draag", aldus de Amerikaan. "Temeer omdat, op Quintana en Contador na, alle Tour-favorieten hier aanwezig zijn."

Van Garderen verwees in het bijzonder naar Froome en Nibali die hij achter zich liet. "Zij zijn al in goede vorm en niet naar hier gekomen om te trainen", aldus de kopman van BMC. "Al is er natuurlijk wel nog een verschil tussen de Dauphiné en de Tour. Deze trui geeft me toch wel wat vertrouwen. De Dauphiné is toch een wedstrijd van grote allure en je geeft toch het beste van jezelf in zo'n wedstrijd."

Van Garderen heeft nu 17 seconden voorsprong op de Spanjaard Benat Intxausti. Bardet is derde op 20 seconden. "We staan nu al drie dagen in het geel met de ploeg", weet de Amerikaan. "We bekijken het dag per dag. Vandaag moest ik Froome heel even laten rijden. Ik dacht dat hij definitief los was, maar ik slaagde er nog in om hem bij te benen en enkele lengtes van hem weg te rijden aan de finish. Er staan nog drie zware etappes op het programma en telkens zijn er tien bonusseconden te verdienen voor de winnaar. Dat speelt zeker zijn rol en kan het verschil maken. Vandaag had ik die bonustijd en het klassement in gedachten toen ik naar de tweede stek sprintte. Ik ga nu mijn best doen om die trui te verdedigen."

TDW