Van der Poel voltooit unieke 'triple' op NK mountainbiken

Mathieu van der Poel.
Photo News Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel is na zijn Nederlandse titel op de weg en in het veldrijden ook Nederlands kampioen geworden op de mountainbike. De 23-jarige Van der Poel toonde in Apeldoorn andermaal zijn klasse en won met overmacht de Nederlandse MTB-titel. Hans Becking was de 'best of the rest' en Michiel van der Heijden moest genoegen nemen met brons.

In de derde ronde liet Van der Poel de concurrentie achter zich en reed solo naar zijn derde Nederlandse titel dit jaar. In januari won Van der Poel in Surhuisterveen het NK veldrijden. Begin deze maand was hij in Hoogerheide ook op de weg de sterkste. Nooit eerder was er een Nederlandse beroepsrenner die op de drie disciplines in een jaar het nationale kampioenschap pakte.

Mathieu van der Poel.
Ad Pertijs Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel
ANP Mathieu van der Poel23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Willems

  Mathieu vd Poel is een supertalent, buiten categorie dat konden we de laatste 2 seizoen in het veld ook al zien, zag je al vanaf zijn junioren tijd natuurlijk, hij is dat op we weg en in het veld. Van Aert is een talent maar dan eerste categorie, die gaat volgend seizoen mooie dingen laten zien voor TLJ, het zit goed mis bij zijn huidige werkgever.

 • Patrick bloemen

  Toptalent , hopelijk niet teveel hooi op de vork aan t nemen

 • Bernd Vaes

  Matthieu is een krak, zonder meer. En nu maar hopen op Remco.

 • SAM Bedfort

  Wat een atleet. Hopelijk is iedereen nu overtuigd dat veldrijders geen mislukte wegrenners zijn. Dat de wegrenners dit maar eens nadoen.

 • Gerd Bonte

  Het veldrijden zal weer een saaie boel worden....Vanderpoel weg na 2 ronden en gedaan...