Van der Poel test zich op hellingen Ronde van Vlaanderen, Alpecin-Fenix ook welkom in Ronde van Lombardije

Mathieu van der Poel, hier tijdens de beklimming van de Paterberg.
Photo News Mathieu van der Poel, hier tijdens de beklimming van de Paterberg.

Gisteren verkende Mathieu van der Poel de kasseistroken van Parijs-Roubaix, vandaag waren de hellingen van de Ronde van Vlaanderen aan de beurt. Samen met zijn ploegmaats van Alpecin-Fenix testte ‘MVDP’ zich op de Eikenberg, de Koppenberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg. Van der Poel en ploegmaats reden in totaal meer dan 100 kilometers. De 25-jarige Nederlander reed vorig jaar al eens Vlaanderens Mooiste. Na een valpartij en dolle achtervolging werd hij in zijn eerste Ronde vierde. Dit jaar gaat de koers door op zondag 18 oktober. 

Van der Poel op de Paterberg.
Photo News Van der Poel op de Paterberg.

Alpecin-Fenix mag ook starten in Ronde van Lombardije

Er kwam vandaag ook goed nieuws voor Alpecin-Fenix. De ploeg van Van der Poel heeft van organisator RCS Sport ook een uitnodiging ontvangen voor de Ronde van Lombardije. Het monument staat op het programma voor 15 augustus en vandaag werden de wildcards uitgedeeld. Ook Circus Wanty-Gobert, Androni Giocattoli, Bardiani, Vini-Zabu en Gazprom kregen er één. Of Van der Poel aan de start van de Ronde van Lombardije zal staan, is nog afwachten. Zijn ploeg mag nu alle Italiaanse klassiekers rijden.

Photo News

Lees ook:

Mathieu van der Poel verkent finale Parijs-Roubaix: “Eerste keer in de hel”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pat Debal

    Dat is een met karakter en weet wat hij doet we zullen er nog veel van zien en van genieten

  • Jean Pierre Vanderbeke

    Heel veel respect voor deze sympathieke atleet.We zullen nog genieten van deze klasbak op de weg.