Van Baarle over ploegmaat Froome: “Ik ga ervan uit dat hij blijft en de Tour met Ineos rijdt”

Dylan van Baarle met Chris Froome in Zuid-Afrika.
@chrisfroome Dylan van Baarle met Chris Froome in Zuid-Afrika.
Al weken wordt gespeculeerd over een vertrek van Chris Froome bij Ineos. Mogelijk zelfs voor de start van de Tour. Dylan van Baarle, momenteel met de viervoudig Tour-winnaar op trainingskamp, denkt dat het zover niet zal komen en Froome gewoon met Ineos de Tour rijdt. “Ik ga er vanuit dat hij erbij is.”

Als Froome wil proberen een vijfde Tour-zege te boeken, dan lijkt Ineos daarvoor de meest logische ploeg. Dat denkt ook zijn ploeggenoot Dylan van Baarle: “Ik denk wel dat we de sterkste ploeg gaan hebben. En de ervaring die deze ploeg heeft, spreekt in zijn voordeel.” Ineos heeft met Froome, Thomas en Bernal immers drie ex-winnaars in huis.

“Natuurlijk gaat het erover, want het is elke keer in het nieuws”, zegt Van Baarle over de aanhoudende geruchtenstroom over een vertrek van Froome. “Maar voor zo ver ik weet, blijft hij gewoon en wil hij de Tour met Ineos gaan rijden. Uiteindelijk weet ik ook niet wat er bij hem precies achter de schermen speelt, maar dat is wat hij tegen ons zegt. Dus ik ga er vanuit dat hij erbij is.”

De afgelopen weken is druk gespeculeerd over een transfer van Froome, wiens contract aan het einde van het jaar afloopt. Hij zou zelfs voor aankomende Tour al over willen stappen naar een andere ploeg en Israël Start-Up Nation zou bereid zijn daarvoor vele miljoenen op te hoesten.

Onder meer Geraint Thomas en Dylan Van Baarle op training bij Ineos.
Photo News Onder meer Geraint Thomas en Dylan Van Baarle op training bij Ineos.
Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.