Van Avermaet won niet, maar is toch tevreden na Ronde van Oman: “Ik rij liever een goed voorjaar”

BELGA
Niet gewonnen, toch tevreden. In de sprint is Greg Van Avermaet (33) te braaf voor deze wereld. Niet getreurd. “Ik blijf toch een man voor de eendagskoersen.”

Het is nog maar eens gebleken: het is niet gemakkelijk voor jou om een rit te winnen in de Ronde van Oman. Je nam negen keer deel aan deze ronde en vorig jaar behaalde je je enige zege. 

“Meestal bots ik wel op iemand die in betere vorm is of die zich beter heeft voorbereid. Het belangrijkste is dat ik een goede conditie heb. En ik blijf toch de man van de eendagskoersen.”

“In een etappewedstrijd is het moeilijker voor mij. Ik moet een aankomst krijgen die me ligt. In de tweede etappe was Lutsenko de betere klimmer. In de vierde etappe sprintte Colbrelli sneller.”

“Ik ga niet ontkennen dat het leuk was geweest, mocht ik een rit hebben gewonnen in Oman. Ik moet blij zijn met de vaststelling dat ik overal meedeed voor winst en dat ik over de conditie beschik die ik wilde hebben.”

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.