Van Avermaet treurt om vertrek van zijn maatje: "Een groot verlies voor BMC"

Van Avermaet valt na Parijs-Roubaix in de armen van Daniel Oss.
AFP Van Avermaet valt na Parijs-Roubaix in de armen van Daniel Oss.
Greg Van Avermaet is net zoals alle andere wielrenners in volle voorbereiding voor het wielerseizoen van 2018. De winnaar van de Kristallen Fiets gaat wel het nieuwe jaar in zonder zijn superknecht Daniel Oss bij BMC. De Italiaan koos voor een avontuur aan de zijde van Peter Sagan bij Bora-Hansgrohe.

"Het is een groot verlies", doet Van Avermaet uit de doeken bij Cycling News. "Daniel was er altijd en was een loyale ploegmakker, altijd. Ik denk dat het beste voorbeeld Parijs-Roubaix van 2017 is, waar een groot percentage van mijn winst naar hem gaat. Het is altijd moeilijk om iemand te zien vertrekken, maar ik begrijp zijn beslissing wel. Daniel en Peter (Sagan red.) reden al samen bij Liquigas en ze hebben dezelfde makelaar. Hij kreeg een contract op langere termijn en dan is het moeilijk voor BMC om dat bij te benen."

Ook over een eventuele contractverlenging bij BMC is er nog geen nieuws voor de olympische kampioen. "Ik kijk nu naar de klassiekers en daarna zal ik naar mijn contract kijken, maar ik ben heel gelukkig bij BMC. Het zou dan ook jammer zijn, moest het team verdwijnen. Ik ben hier nu acht jaar en ben eindelijk kopman. Ik ben altijd trots om met BMC op mijn truitje te rijden. Het zou raar zijn om BMC te verlaten. Ik sta wel open voor nieuwe avonturen, maar laten we hopen dat BMC een goede nieuwe sponsor krijgt."

Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ricci Latte

  Je zou beter zelf eens van team veranderen me dunkt... BMC is ook niet meer wat het was...

 • Filip Desmedt

  VA bereikt niks dit jaar , dit met of zonder Os .

 • rik hanssens

  goeie zet van team sagan overigens

 • jes jespers

  Ai, dieje gaat ge missen Greg, nog maar eens blijkt dat BMC niet alles voor VA over heeft, slechte zet.