Van Avermaet laat zijn licht schijnen over laatste voorjaar Boonen en over Sagan

Van Avermaet fietst seizoen op gang

TDW
Vergeet de krukken, vergeet het trekkebenen. Greg Van Avermaet (31) sloft weer gezellig als vanouds rond op zijn badslippers. Zijn enkelbreuk is genezen, de pijn is weg en dus mag zijn seizoen beginnen. Vandaag opent de olympische kampioen met de Ronde van Valencia. In een interview met onze wielerman Bart Audoore taxeert Van Avermaet zijn voornaamste concurrenten voor het nieuwe seizoen.

Ben jij het type dat gaat opzoeken wat Peter Sagan in Australië heeft gepresteerd?
"Het is mijn job om net als jullie uitslagen te bekijken en renners te volgen. Ik weet dus dat Kittel gewonnen heeft in Dubai. En ik weet dat Sagan goed was in Australië."

Tom Boonen heeft al gewonnen in Argentinië. Heb je hem gefeliciteerd?
"Ik heb zijn foto 'geliked' op Instagram. Ik heb hem geen persoonlijk bericht gestuurd, wij krijgen al zo veel berichten. Hetzelfde met Tim Wellens. Ik vind dat wel leuk als hij zijn seizoen start met twee keer winst in Mallorca."

Wordt Boonen een echte concurrent in het voorjaar?
"Sowieso. Hij gaat gebeten zijn om zich nog een laatst keer te tonen. Ik denk ook aan mannen als Kristoff, Degenkolb, Vanmarcke en Benoot, maar Sagan gaat de grootste concurrent zijn."

Van Avermaet praat in het interview ook honderduit over zijn enkelbreuk, zijn behoorlijk zware winter, het 'autistentoerke' van de Parelvissers, over zijn status in het peloton. Tot slot had hij nog een kwinkslag in petto over mechanische fraude. Lees er alles over in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 1 euro.

TDW