Van Avermaet kiest voor zekerheid en wil palmares verder aanvullen: “Sterker met iemand naast mij die ook finales kan rijden”

Van Avermaet vormt met trainingsmaatje Naesen nu een sterk blok voor de klassiekers.
Getty Images/HLN Van Avermaet vormt met trainingsmaatje Naesen nu een sterk blok voor de klassiekers.
Het droomduo is een feit. Greg Van Avermaet (35) vervoegt boezemvriend Oliver Naesen (29) bij AG2R-Citroën volgend seizoen. Van Avermaet verlaat het zinkende CCC-schip en kiest voor zekerheid bij de Franse formatie: “Het hele pakket is er. Hopelijk klikt het met Olli ook in de koers en kunnen we samen ons palmares verder uitbouwen.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de aanloop naar Milaan-Sanremo liet Van Avermaet nog weten dat hij niet bij CCC blijft en dat hij van teammanager John Ochowicz mocht uitkijken naar iets anders. Amper drie dagen later is de krabbel al gezet: “De contacten waren sowieso al gelegd, we wisten ook dat we niet te lang moesten wachten. Ik heb altijd gezegd dat CCC optie A was, maar van zodra dat niet meer doorging hebben we snel geschakeld”, verduidelijkt Van Avermaet. 

De ploeg heeft vertrouwen in mij. Laat ons hopen dat dit een succesverhaal kan worden.

Greg Van Avermaet

“Er waren verschillende ploegen, maar AG2R was heel concreet”, gaat hij verder. “Ze rijden ook op fietsen van BMC, ze hebben een nieuwe sponsor. Er is gewoon zekerheid. Het hele pakket is er. Natuurlijk is er dan ook de link met de Belgen die er rijden. Samen met Olli in de ploeg, ook zijn broer Lawrence ken ik goed en dan is er ook nog Gijs Van Hoecke (die volgend seizoen ook de overstap maakt van CCC, red.).” Ook Stan Dewulf maakte enkele weken terug de overstap naar AG2R. 

Het is vooral uitkijken naar de samenwerking met Naesen in de klassiekers. “Ik vind met hem uiteraard mijn vaste trainingspartner terug. We kennen elkaars sterktes. Hopelijk klikt het ook in de koers en kunnen we samen mooie resultaten rapen. We kunnen elkaar wel helpen om koersen te winnen en ons palmares uit te bouwen. Ik denk dat ik nu ook wel in een fase in mijn carrière ben dat ik sterker ben met iemand naast mij die ook finales kan rijden. Dit jaar hebben we dat met Trentin geprobeerd, maar dat is - door de omstandigheden - nog niet echt gelukt.”

Matteo Trentin.
Photo News Matteo Trentin.

Verandering van koers bij AG2R

“Bij AG2R hebben ze toch al een heel sterke klassieke kern. Er zijn ook een aantal Fransen die hun plan kunnen trekken in de klassiekers. De focus binnen de ploeg ligt nu ook daarop,  waar dat vroeger nog meer de Tour was, draaien ze nu toch wat meer richting het eendagswerk”, aldus Van Avermaet. AG2R liet vandaag ook weten dat Romain Bardet - de grote Franse rondehoop - vertrekt en volgend seizoen bij Sunweb gaat rijden. 

Tekent Van Avermaet op z'n 35ste nu zijn laatste contract? “Dat zou kunnen, dat zal ik kunnen zeggen na die drie jaar en hoe ik me dan voel. Prestaties zullen uitmaken of ik er daarna nog iets aan vastknoop. De ploeg heeft vertrouwen in mij en ik weet dat ik dit nog een aantal jaar kan doen. Ik doe het nog altijd heel graag. Laat ons hopen dat dit een succesverhaal kan worden.”

Lees ook: Van Avermaet gaat bij AG2R tandem vormen met Naesen: “Eindelijk hebben ze iemand gevonden om mijn drinkbussen op te halen”

Greg Van Avermaet.
Photo News Greg Van Avermaet.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy van Puymbrouck

  Greg is een zeer constante renner, hij zit bijna altijd vooraan.Het enige dat hij altijd gemist heeft en dat wordt er niet beter op is de punch om een wedstrijd open te breken en het met een sterk nummer af te maken.Laat dat nu net datgene zijn dat Wout en Remco wel hebben.Het wordt dus heel moeilijk voor Greg!

 • jurgen de noor

  Hij staat steevast vooraan in de uci ranking omdat hij altijd vooraan eindigt. Er zijn er een pak goede renners bijgekomen en winnen wordt moeilijker. Met remco en van aert rijdt iedereen vr de 2de plaats, niet alleen Greg

 • Freddy Madou

  Van Avermaet veel storm maar er is nooit geen wind.

 • Rik Bogaert

  Ja Greg, als ge uw palmares nog wat wil aanvullen, dan zal je toch wat harder moeten trappen vrees ik. Of lukt het je niet meer?

 • Albert Vos

  Lijkt me niet verkeerd, zit in bijna alle klassiekers goed vooraan, maar steeds alleen, dan is het steeds een strijd tegen de anderen die er met een aantal ploegmaten zitten natuurlijk...