Van Avermaet in Oman op zoek naar 1ste seizoenszege

TDW

Volgende opdracht voor Greg Van Avermaet wordt de Ronde van Oman (14-19 februari). "Traditioneel een lastige koers, maar mijn vormpeil is goed", leerde Van Avermaet in de voorbije Ronde van Valencia, waar hij met BMC de ploegentijdrit won en na twee toptiennoteringen twee dagen de gele leiderstrui droeg. Een eerste seizoenszege is het doel in het Midden-Oosten. Met Drucker, Elmiger, Frankiny, Küng, Hermans, Oss en Schär weet hij zich alvast goed omringd.

Quintana verkent Giro-etapes

Nairo Quintana (Movistar) vertoefde twee dagen op de wegen van de Ronde van Italië (5-28 mei). Donderdag verkende hij de Piancavallo, aankomstklim van de negentiende etappe. Gisteren stonden in de steile Ca' del Poggio, Monte Grappa en de klim naar Foza uit rit twintig op het menu. Streekgids Davide Cimolai (FDJ) en ploegmaat Ruben Fernandez hielden de Colombiaan gezelschap

Degenkolb past voor Omloop en Kuurne

John Degenkolb (Trek-Segafredo) laat het Vlaamse openingsweekend opnieuw aan zich voorbijgaan. Hij last een extra stage in en komt pas na Milaan-Sanremo naar ons land. Bij zijn afwezigheid worden Edward Theuns en Jasper Stuyven uitgespeeld als kopmannen.