Van Avermaet: “Ik heb de criticasters de mond gesnoerd”

Greg Van Avermaet.
BELGA Greg Van Avermaet.
Greg Van Avermaet bezette de laagste podiumstek in de E3. Al ziet onze landgenoot dat na een mindere dag in Milaan-Sanremo niet als een geruststelling. “Ik wist dat mijn conditie goed is.” 

“In Milaan-Sanremo geraakte ik niet goed gepositioneerd op de Poggio. Daardoor was mijn prestatie daar niet goed en was ik ontgoocheld. Ik maakte me echter totaal geen zorgen over mijn conditie. Ik wist dat die goed was. Kijk maar naar vandaag”, vertelde Van Avermaet. “In de E3 heb ik de criticasters de mond gesnoerd. Op de Tiegemberg ben ik voluit gegaan. De rest, het groepje met Terpstra en Gilbert was immers aan het terugkeren en dat wou ik niet laten gebeuren.”

“Na de Oude Kwaremont vormde zich een mooie groep, maar het waren vooral Oliver Naesen, Wout van Aert en ikzelf die het tempo erin hielden. De rest profiteerde van onze inspanningen. Daarom ook die tempoversnelling om dichter te komen op Jungels. Het draaide immers niet goed meer rond en dat werkte op mijn zenuwen. Daarna ging het wel vol gas naar Harelbeke, met Bettiol en Van Aert. Logisch dat Stybar in het wiel bleef zitten. Die ging natuurlijk niet jagen op zijn eigen ploegmaat. Ik ben best tevreden met mijn prestatie.”

BELGA

Deceuninck-Quick.Step 

Maar Deceuninck-Quick.Step ging dus weer met de zege aan de haal. “Het is de enige ploeg die dat kan”, aldus Van Avermaet. “Andere ploegen hebben één pion in de finale, zij kunnen altijd drie of vier renners uitspelen. En neen, die luxe bij CCC heb ik niet. Of ik daar ontgoocheld om ben? Neen, want mijn teamgenoten doen hun best. Ik had gehoopt dat Wiśniowski iets sneller kon rijden, maar dat was niet het geval. Maar het is nog altijd de zaak om zélf goed te zijn als kopman.” 

Photo News
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Harold Anckaert

  Het is juist Quick Step die de koers hard maakt, Marc! Ik weet niet naar welke jij kijkt maar het is jaar nog niet anders geweest!!

 • dretie munkies

  Greg heeft gelijk en wat de koers totaal verschillend maakt is het feit dat de 4 of 5 mannen bij Quick Step nu hun kans mogen gaan terwijl dit in de periode Boonen niet het geval was. Altijd alles voor Boonen, ook al had hij geen kans op winnen !

 • Jeff Schelfhout

  Jeff Schelfhout Liedekerke Greg zal er staan voor de ronde van Vlaanderen,zonder pech zal hij zeker de finale rijden. Ik denk dat velen niet beseffen hoe moeilijk het is een topklassieker te winnen,kijk naar Sagan : niemand kan jaar na jaar oudstandig zijn.

 • Lieven De Bruyn

  Van Aert had die luxe ook niet men beste man...

 • Guy Miserez

  Greg die heeft altijd de koers gewonnen voor dat de ze gereden is !!!!.