Van Aert: “Natuurlijk heb ik aan winnen gedacht”

Wout van Aert.
BELGA Wout van Aert.
Wout van Aert (24) maakte ook in de E3 BinckBank Classic indruk. De drievoudige wereldkampioen in het veld moest enkel in Zdenek Stybar zijn meerdere erkennen. “Natuurlijk heb ik aan winnen gedacht, maar ook tweede worden is heel mooi voor mij”, reageerde ‘WvA’.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Mijn gevoel na de koers? Tweede worden in de E3 is voor mij toch wel heel mooi. Zeker omdat dit toch één van de moeilijkste koersen van allemaal is”, opende Van Aert nadat hij tweede werd in de sprint van een groepje van vijf. De kopman van Jumbo-Visma moest zijn meerdere erkennen in Stybar, maar bleef wel onder anderen Greg Van Avermaet voor. “Natuurlijk heb ik er wel aan winnen gedacht. Je begint niet aan zo’n sprint om tweede te worden. Maar ik besefte wel dat Stybar twintig kilometer in het wiel had kunnen zitten. Na zo’n lange koers is de sprint echter altijd speciaal. Ik verwachtte in de finale nog een aanval van Stybar, die kon ik ook counteren, maar in de sprint was hij te sterk.”

Dat er ook de komende koersen rekening zal moeten worden gehouden met Van Aert, is inmiddels wel duidelijk. “Hopelijk kan ik me in koersen als de Ronde ook tonen. Maar we mogen niet vergeten dat ik toch met minder ervaring aan de start sta dan mannen als Greg. Wat komt, dat komt. We zien wel wat het de komende wedstrijden wordt.”

Van Aert, Stybar en Van Avermaet.
Photo News Van Aert, Stybar en Van Avermaet.20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny cauberghs

  3 topprestaties in 3 worldtourwedstrijden. Het is iedereen niet gegeven ...behalve de eeuwige criticasters .. proficiat Wout.

 • Johan Maddens

  Wout zal wedstrijden winnen zonder hulp van ploegmaats. . Hij bewijst dit nu al, klasse

 • patrick morel

  Rijdt een prachtig voorseizoen, hij heeft niets meer in het veld te zoeken, tenzij om te trainen.

 • maarten mouton

  In vind wel dat hij al een winnaarsmentaliteit heeft maar ge kunt toch niet verwachten dat hij nu al direct die wedstrijden wint. Hij is nog altijd maar 24 jaar en moet meer ervaring de weg hebben. Wacht enkele jaren en dan zal hij er een paar mooie gewonnen hebben.

 • eric maier

  Karel Belmans, Sven Nys heeft nooit een serieuze poging gedaan buiten wat opbouw wegwedstijden in de zomermaanden. Hij dacht , beter een zeer goed veldrijder dan een onzekere toekomst en misschien middelbatig wegrenner. Groot gelijk, want Stybar heeft ook niet gepresteerd wat ervan verwacht werd in afgelopen jaren. Terwijl hij de evenknie van Nys had geweest in het veld