Van Aert na voorjaar: “Nu heb ik wel een pintje verdiend”

Photo News
Het voorjaar van Wout van Aert zit er op. Op de podcast van zijn team Jumbo-Visma blikt onze landgenoot samen met ploegleider Frans Maassen terug op de voorbije twee maanden. Sterke prestaties in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo werden gevolgd door een mindere dag in de Ronde en een pechdag in Parijs-Roubaix: “Maar nu heb ik wel een pintje verdiend.”

De podcast werd opgenomen anderhalf uur na Van Aerts laatste voorjaarswedstrijd: de Amstel Gold Race vorige zondag. Dat bleek achteraf de koers te veel voor onze landgenoot. Ploegleider Frans Maassen, winnaar van de Amstel in 1991, vervoegde hem en verdedigde de mindere prestatie van zijn renner: “De combinatie Roubaix-Amstel is aartsmoeilijk, zeker na de loodzware wedstrijd die Wout heeft gereden in Roubaix.” Van Aert kende toen een sterke dag, maar kreeg af te rekenen met te veel pech: “Achteraf voelde het alsof er een ‘camion’ over mij gereden had. Wellicht droeg ik dat nog mee in de Amstel”, deelde onze landgenoot de mening van zijn ploegleider.

De pech in Roubaix

Van Aert ontkende dat zijn ploegmaats Maarten Wynants en Mike Teunissen op hem moesten wachten, maar op een opname uit de volgwagen van Jumbo-Visma was duidelijk te horen dat de ploegleiding wel degelijk vroeg, om te kijken naar hun kopman: “We rijden aan 50 kilometer per uur, door de wind horen we sommige dingen niet. Wij hebben ook geen Formule 1-radio”, verdedigde Van Aert zijn ploegmakkers. 

Ik kan in elke klassieker terugkeren om te winnen. Of ik ooit Parijs-Roubaix kan winnen? De bedoeling is om dat volgend jaar al te doen

Wout van Aert

Na zijn fietswissel maakte Van Aert een schuiver: “Waarschijnlijk omdat die tubes nieuw waren. In de toekomst mogen we zo’n fouten niet meer maken en moeten we al het materiaal op voorhand inrijden”, verklaart de renner van Jumbo-Visma zijn val. In alle hectiek vergat Van Aert te eten, ondanks de wekker die om het half uur afging in de volgwagen, met de waarschuwing dat de renners moesten eten en drinken. Het tekort aan voeding brak onze landgenoot in de finale zuur op. 

De ambitieuze Van Aert kijkt nu al uit naar volgend jaar: “Ik kan in elke klassieker terugkeren om te winnen. Of ik ooit Parijs-Roubaix kan winnen? De bedoeling is om volgend jaar al te winnen”, maakte onze landgenoot zich sterk. “Een 22ste plaats spreekt niet tot de verbeelding, maar ik heb wel een beresterke wedstrijd gereden”, concludeert de kopman van Jumbo-Visma.

Wout van Aert.
Photo News Wout van Aert.

Van Aert is net verhuisd en vertoeft momenteel in Dubai met zijn vrouw Sarah De Bie. In juni maakt hij zijn wederoptreden in de Dauphiné: “Maar ik heb een beetje het gevoel dat ik daar mocht rijden omdat de rest geen zin had”, doelt de renner van Jumbo-Visma op het verhaal dat er in de Dauphiné nog sneller wordt gereden als in de Tour. Ploegleider Frans Maassen hoopt zijn renner binnen enkele jaren ook te zien in de Ronde van Frankrijk: “Pas dan ben je echt een renner”, vertelt hij. De respons van Van Aert laat niet lang op zich wachten: “Ik dacht dat je pas echt renner wordt als je de Amstel wint”, antwoordde onze landgenoot met een knipoog.

Hieronder kunt u de volledige podcast herbeluisteren:
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  Ik blijf erbij dat Wout absoluut de inhoud heeft maar zijn gewichtswinst in 7 maanden van bijna 15 kg - zogenaamd spiermassa - hem een stuk trager gemaakt in de spurt en in het veld. Weg Explosiviteit. Feit is dat er in zijn begeleiding iemand het idee heeft dat hij echt moest bijkomen. Spiermassa als getraind topatleet kan je normaal met speciale training 7 kg winnen op die tijd. Leg alles van vorig jaar naast 2019. Met het gewicht van vorig jaar had ook hij nu zijn grote koers gewonnen.

 • patrick isenborghs

  Johan Maddens waar jij van praat is 2 jaar geleden man , hoelang is het geleden dat wout mathieu nog eens klopte? van het wk 2018 om ook het gans sezioen 2018 ferm klop gekregen te hebben. Vorig jaar in zijn eerste sezioen op de weg reed hij zelfs betere uitslagen als dit jaar

 • Patrick Wallaert

  Goed gedaan Wout. En ja Mathieu is van een andere planeet, maar dat minimaliseert jouw prestaties niet. Winnen is vooralsnog moeilijk maar komt wel . Heeft niet de explosiviteit van Mathieu dus moeilijker om het af te werken . Zal er wel aan werken . Is niet nodig om hem af te breken , allicht zelf mislukte fietsers .

 • jacques weterings

  Als ik Wout was zou ik me weer volledig op de cross gaan concentreren. 'N tweede plaats is toch nog altijd iets beter dan 'n gemiddeld dertiende op de weg ?

 • Johan Maddens

  Wie klopte Wout in de Elfstedenronde en wie klopte hij al in een tijdrit. Stop met die opmerkingen en wacht af tot zijn problemen achter de rug zijn