Van Aert is rond met Nederlandse Jumbo-ploeg: "Ik voel dat ik die stap moet zetten om verder te groeien"

Photo News
Wout van Aert zal vanaf januari 2020 de kleuren van de Nederlandse Jumbo-ploeg verdedigen. De drievoudige wereldkampioen veldrijden heeft een overeenkomst bereikt met de Nederlandse WorldTour-ploeg voor een contract tot en met 2022. Als de medische tests geen roet in het eten gooien, zet de 23-jarige Antwerpenaar zijn krabbel. "Ik voel dat ik die stap moet zetten om verder te groeien", stelt Van Aert op Twitter.

De Nederlandse Lotto besliste eerder dit jaar dat het uit de LottoNL-Jumbo-ploeg zal stappen. Een domper voor het team, maar de gewonnen strijd om de diensten van Wout van Aert is een welgekomen opsteker. Van Aert, die grote sier maakte tijdens het klassieke voorjaar met onder meer een derde plaats in de Strade Bianche, kon rekenen op flink wat interesse. Van Quick.Step Floors over Bahrein-Merida tot zelfs Team Sky: allemaal stonden ze in de rij voor Van Aerts handtekening. Maar onze landgenoot kiest dus voor een avontuur bij de Jumbo-ploeg, waar zijn huidige trainer Marc Lamberts op de loonlijst staat. Die samenwerking blijft dus intact. (lees onder de foto verder)

BELGA

Van Aert heeft bij zijn huidige ploeg Verandas Willems-Crelan nog een verbintenis voor volgend jaar en lijkt die dus ook te respecteren. 'WvA' maakte er nooit een geheim van dat hij op termijn de stap wilde zetten naar de WorldTour. Mogelijk krijgt Van Aert Laurens De Plus als ploegmaat bij het Nederlands team. De gesprekken tussen de 22-jarige Oost-Vlaming van Quick.Step Floors en de ploeg verlopen heel goed, maar rond is de deal nog niet.

"Eigen keuze om niet te verlengen" 

"Ik wil even benadrukken dat het mijn eigen keuze is geweest om niet in te gaan op het voorstel om te verlengen bij mijn huidig team. Afgelopen dinsdag heb ik dit persoonlijk kenbaar gemaakt aan het management van mijn team", reageert Van Aert op zijn Twitter. Daarmee countert hij de kritiek van zijn ploeg Veranda’s Willems-Crelan, die "bijkomende onredelijke eisen van het management van de renner" aanduidde als de boosdoener die uiteindelijk leidde tot de breuk.  

"Ik voelde dat ik de stap naar de WorldTour moest zetten om verder te groeien", voegt Van Aert nog toe aan zijn discours. "Verder ga ik uiteraard met 100% inzet koersen in 2019, zoals ik altijd al gedaan heb." 

BELGA29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik De jongh

  Dom bij QST krijgt hij de tijd om te rijpen , bij Jumbo moet hij heel het gewicht van de ploeg dragen in de klassiekers, andere veldrijders zoals Boom en Stibby hebben dat met schade en schande ondervonden, Nijs was slim genoeg om in het veldrijden de supertopper te blijven

 • Eduard Dierckx

  Eerst zien en dan geloven, volgens de ploegleider van Jumbo gisteren in de Tour is er nog niets getekend en zal dit eventueel gebeuren in september 2019...eventueel?

 • jes jespers

  Lotto-Soudal laat een grote kans schieten, onverstaanbaar, een Vlaamse topper in wording, of geven ze liever hun geld aan een afgeschreven Duitser?, onverklaarbaar !!!

 • Benoni Roosen

  En toch zal het Lotto Soudal worden...nog even wachten.

 • Didier BRIGLIA

  Goed gekozen Wout,véél beter dan bij Lefevre.In Nederland zal je véél méér ervaring en een stevige toekomst opbouwen.Proficiat WOUT.