Van Aert hoopt enkele crossen te kunnen rijden: “Al is het maar als voorbereiding op het voorjaar”

Wout van Aert (24) hoopt komende winter toch enkele cyclocrossen te kunnen rijden. “Al is het maar als voorbereiding op het voorjaar op de weg”, zegt de renner van Jumbo-Visma.

Iets meer dan een maand geleden kwam er abrupt een einde aan de straffe eerste Tour van Wout van Aert. De drievoudig wereldkampioen in het veld kwam tijdens de individuele tijdrit in Pau in aanraking met een nadarhek, met een val en diepe vleeswonde in zijn bovenbeen tot gevolg. Van Aert revalideert nog steeds, maar richt de blik wel al vooruit.

De grote moeilijkheid is dat crossen meer belasting vraagt van mijn heup en van alle spieren die geraakt zijn dan het wegwielrennen

Wout van Aert

“Het gaat eigenlijk wel goed. De laatste weken ben ik opnieuw beginnen stappen en ik hoop dat ik mijn krukken snel aan de kant kan laten staan”, zegt Van Aert, die zijn fiets begint te missen. “Ik had eerst wat vakantie gepland en aanvankelijk kon ik ook helemaal niets. Maar nu begint de verveling wel stilaan toe te slaan. Voorlopig blijft het bij stappen en andere beweeglijkheidsoefeningen in het water. We zijn net verhuisd en hebben er een zwembad liggen. Dat is wel handig.”

“Toen de dokters zeiden dat het helemaal goed zal komen, kwam het positieve gevoel snel terug”, zegt Van Aert. “Ik hoop nog altijd wel dat ik deze winter nog een paar crossen kan rijden, al is het maar als voorbereiding op het voorjaar. De grote moeilijkheid is dat crossen meer belasting vraagt van mijn heup en van alle spieren die geraakt zijn dan het wegwielrennen. Mijn doel is dus om in het voorjaar opnieuw mijn niveau te halen en misschien zelfs nog wat beter te zijn.”

Wout van Aert.
RV Wout van Aert.22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Afwachten hoe het zit met het littekenweefsel, of dat hem gaat hinderen of niet. Dat kan hem veel in de weg leggen als hij terug bezig is. Hopelijk van niet, maar de kans bestaat bij zo'n lelijke wond waar ook de pezen wat geraakt waren.

 • patrick morel

  Misschien VDP dubbel startgeld geven om niet te starten want als Wout niet rijdt zal het nog saaier worden.

 • Johan Maddens

  Door zijn klasse zal hij na herstel weer snel top zijn .Ik verwacht hem dan zeer sterk als kopman in de voorjaars klassiekers met deze sterke ploeg .In de ritten wedstrijden weer een beetje als helper , en af en toe eens een ritje meepakken .Overal waar hij aan de start verschijnt laat hij zich opmerken , gans het jaar .Fijn hiervan fan te zijn ! Beter dan renners die een klassieker winnen en dan voor de rest van het jaar nergens meer te bespeuren zijn zoals de Ronde van Vlaanderen dit jaar.

 • Jozef Van den Donder

  Peter wa heeft 'die hollander' hier mee te maken?Het gaat over de revalidatie van Van Aert, en er zijn nog andere wielrenners hoor!

 • jenny charels

  Aan alles is er, naast de negatieve kant(en), ook positieve kant(en). Hoe minder crossen hij rijdt, des te minder verliest hij van Thieu VDP.