Van Aert: “Dit is bijzonder, ik wil geen enkele kans verspelen”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wat een krachttoer van Wout van Aert in de Strade Bianche. “Ik was er de voorbije jaren twee keer dichtbij, dus ik kon me al een beetje inbeelden hoe het zou zijn om hier al winnend over de meet te komen. Dit is bijzonder. En echt mooi dat ik er meteen sta bij de eerste koers. Hier heb ik hard voor gewerkt en ik wil geen enkele kans verspelen. Ik was écht gefocust op deze race. Het draaide gelukkig goed uit.” 

Iedereen weet dat ik Sarah graag aan mijn zijde heb. Zeker in deze tijden is het heel mooi om haar zo dichtbij te hebben

Wout van Aert

“Het was met de hitte een harde koers. Vooral in het begin was het lastig om in positie te geraken. Ik had tijd nodig om weer een ‘pelotongevoel’ te krijgen. Het ging er erg nerveus aan toe. Nadien was het survival of the fittest.“ Van Aert sprak ook over de kilo’s die hij verloor. “Ja, dat is iets nieuws voor mij. We focussen met het team veel op voeding. Ik doe er mijn voordeel mee. Maar gewicht is één ding, ook veel drinken en voldoende cooling down is belangrijk. Het is een combinatie.” 

Als zegegebaar koos Van Aert voor een opvallend handgebaar. “Maar dat had geen reden. Ik was gewoon moe. En ik dacht dat het wel cool zou lijken.” 

AFP

Zijn vrouw Sarah De Bie beleefde alles emotioneel mee. Ik zag ze gisteren voor het eerst terug na drie weken op hoogte te trainen. Iedereen weet dat ik ze graag aan mijn zijde heb. Zeker in deze tijden is het heel mooi om haar zo dichtbij te hebben.” 

“Een jaar geleden lag ik nog in een ziekenhuisbed”, gaat ‘WVA’ verder. “Dat zijn dingen waar je nu aan denkt. Ik mag trots zijn op waar ik van kom. Ik ben blij dat ik dit stilaan helemaal achter mij kan laten.” 

Lees ook

“Is Sarah hier?”: geweldige beelden tonen hoe compleet uitgetelde Van Aert z’n triomf viert

Wout van Aert.
VTM Wout van Aert.
Photo News
Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucien Mertens

  Mathieu zou dit jaar met hem de vloer aanvegen?! Hallo...

 • Roger Deprez

  De vele fans van Wout hebben lang moeten wachten op zo een top prestatie op de weg en met hem als veruit verdiende winnaar. Ik hoop dat hij nu wel het respect krijgt die hij al jaren verdiend en niet kreeg. Maar wat nog belangrijker is dat hij op weg is van een echte familieman te worden nu Sarah in verwachting is.

 • Johan Christiaens

  Fantastisch . Wordt als landgenoot teveel met de grond gelijk gemaakt en dit vooral door de mvdp fans . Waar zijn die kritikasters nu ? Twee topatleten die respect verdienen . Johan Christiaens

 • Julien Grouls

  Chapeau, knappe prestatie