Valverde komt met opvallend verhaal over Waalse Pijl: “Ik slikte een bij in en die stak me in mijn keel”

GMAX AGENCY
Vier keer kon hij er al winnen, maar dit jaar start Alejandro Valverde voor het eerst sinds lang niet als topfavoriet aan Luik-Bastenaken-Luik. Bovendien kwam de Spanjaard met een opvallend verhaal over zijn Waalse Pijl.

De Muur van Hoei was zowat zijn speeltuin, maar op zijn 39ste lijkt het erop dat Alejandro Valverde de scepter in de Waalse Pijl definitief aan Julian Alaphilippe heeft moeten laten. De Fransman van Deceuninck-Quick.Step won woensdag voor het tweede jaar op rij in Hoei, dat terwijl Valverde op een ietwat ontgoochelende elfde plaats eindigde. Op de vooravond van Luik-Bastenaken-Luik bevestigde de wereldkampioen een apart verhaal, die zeker als excuus voor zijn tegenvallende beklimming van de Muur van Hoei kan dienen. Al wil de Spanjaard zich er zeker niet achter verschuilen. 

Wat er precies gebeurde? Valverde slikte op 50 kilometer van de meet een bij in en die stak hem in zijn keel. Bijzonder opvallend én gevaarlijk, maar de Spanjaard kwam er zonder problemen van af. “Ik zoek niet graag excuses. Dat incident is dus zeker geen uitleg voor mijn elfde plaats in Hoei. Ik heb al vaker insecten ingeslikt bij het fietsen, maar die hoestte ik altijd weer op. Het gebeurde tot nu toe nog nooit dat ze binnen bleven. Gelukkig ben ik niet allergisch, al was het wel vrij beangstigend vorige woensdag. Ik heb me 20 minuten lang grote zorgen gemaakt in de wedstrijd.”

“Ik maak niet graag excuses. Het incident heeft misschien een effect gehad op mijn koers, maar misschien ook niet. Het klopt dat de Amstel en de Waalse Pijl niet mijn beste wedstrijden waren. Luik wordt dan ook een groot vraagteken. Ik ben zeker niet slecht, maar misschien zit ik niet in de vorm die ik wil hebben.”

GMAX AGENCY
Photo News4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Vandebeek

  Een bijensteek in je keel is enkel problematisch als je er allergisch voor bent.

 • Eduard Janssens

  Dat is niet waar Jean Ermare , dat kan zelfs dodelijk zijn en heeft zelfs gezegd dat hij niet de vorm is die hij !!

 • Jean Emare

  Wat ne zever. Bij een bijensteek fiets ie niet verder!

 • Dirk Van Den Bossche

  IK dacht als een bij je steekt in de keel , dat je dan opzwelt en in ademnood zou komen. Daarom geloof ik niets van gans dat verhaal. Gewoon niet goed genoeg is de enige plausibele uitleg