Valgren: “Deense toekomst ziet er goed uit”, Wellens: “Zie de komende wedstrijden wel zitten”

BELGA
Michael Valgren Andersen is een straffe kerel. Eerst de Omloop, nu de Amstel Gold Race. Man van de toekomst. “Wat voor type renner ik ben? Geen idee”, lacht de 26-jarige Deen. “Bij de beloften won ik tweemaal Luik-Bastenaken-Luik, maar ik presteer ook in de kasseiklassiekers."

“Dit was een perfecte dag, met dank aan de ploegmaats", aldus Valgren. "Laurens De Vreese heeft hard gewerkt in het begin van de koers. Omar Fraile stond me bij en Jakob Fuglsang rolde de rode loper uit. Uiteindelijk bleek mijn tweede aanval de goede. Ik ben uiteraard heel blij met deze zege.”

Mads Pedersen was de revelatie in de Ronde van Vlaanderen, Valgren is een van de verrassingen van het voorjaar. “Wij Denen zijn goed opgeleid”, legt Valgren uit. “We weten hoe we wedstrijden moeten aanpakken en de overwinningen beginnen nu te komen. De Deense toekomst ziet er goed uit.”

Wellens: "Zie de komende wedstrijden wel zitten"

Tim Wellens is in vorm. Dat bewees hij vandaag nog maar eens in de Amstel Gold Race. Onze landgenoot van Lotto-Soudal kleurde de finale, maar moest ten slotte vrede nemen met de zesde plek. “Uiteindelijk had ik wel goede benen. Dus ik zie de komende wedstrijden wel zitten”, aldus Wellens.

“Er werd heel de koers hard gereden”, doet Tim Wellens zijn verhaal. “Op het eind was het een kat-en-muisspel en dan moet je wat geluk hebben. Toen ik aanviel, werd er op mijn wiel gesprongen. Maar wanneer Valgren en Kreuziger gingen, twijfelde de rest. En dan waren de vogels gaan vliegen. Mijn benen waren in de slotfase wel niet meer super.”

BELGA

Floris De Tier: "Besloot mijn kans te gaan op de Cauberg"

Floris De Tier viel aan op de Cauberg, maar zonder resultaat. De renner van LottoNL-Jumbo zou uiteindelijk in Valkenburg als 16de finishen.

"Het viel een beetje stil op de Cauberg, dus besloot ik mijn kans te gaan", aldus de renner uit Gavere. "Ik mocht van de ploeg en dat heb ik dan ook gedaan. Snel had ik enkele lengtes, maar uiteindelijk werd ik weer gegrepen. Nu goed, als je het niet probeert, weet je nooit waar je gaat eindigen. Een beetje daarna moest ik het wel bekopen, maar kijk: dat hoort bij de koers."

De Tier werd uiteindelijk 16de, op 53 seconden van de winnaar. "Goed ja, ik had de hele dag een slecht gevoel en ik was eigenlijk verbaasd over mezelf dat ik nog zo ver ben geraakt op het eind en die aanval nog kon plaatsen. Dat geeft me wel hoop voor de koersen die nog volgen. Als het gevoel dan beter is, zit er misschien een iets beter resultaat in. In de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik hoop ik een beetje op hetzelfde scenario als vandaag, met de betere jongens meestrijden en dan zie ik wel waar ik strand."

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.