Ullrich kent z’n straf voor mishandeling prostituee: 7.200 euro boete

AFP

Oud-wielrenner Jan Ullrich (45) moet een boete van 7.200 euro betalen wegens het mishandelen van een prostituee, vorig jaar in een hotel in Frankfurt. De aan lager wal geraakte voormalige Tourwinnaar werd destijds na zijn arrestatie opgenomen in een psychiatrische inrichting. Hij zou zijn daad hebben gepleegd onder invloed van drank en drugs.

Ullrich werd aanvankelijk poging tot doodslag ten laste gelegd, maar het parket kwam daarop terug. Ullrich had de vrouw, die weigerde de eerder ontvangen 600 euro terug te geven aan de oud-renner, bij de keel gegrepen. Volgens een bericht op Focus Online was dat door de aanklager uiteindelijk niet als levensbedreigend beschouwd. Ullrich heeft zich inmiddels ook bij de prostituee verontschuldigd en haar een schadevergoeding overhandigd. Zij zou nu geen interesse meer hebben in een verdere vervolging.

Ullrich, winnaar van de Tour de France in 1997, werd aan het einde van zijn carrière geschorst vanwege dopinggebruik. Hij bekende in 2013 verboden middelen te hebben gebruikt.

AP
EPA2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • wim rooyakkers

    Jammer dat hij aan lager wal is geraakt,zag hem graag koersen in een tijd die geboekt staat als fout,maar iedereen in die tijd rijd niet zuiver, hopelijk komt voor hem ook de zon achter de wolken vandaan.

  • Peter Thys

    ze had geld gekregen en was niet meer geïnteresseerd in vervolging? Soms bij het lezen jezelf eens vragen stellen ?