Uitdaging één voltooid: Remco Evenepoel legt 300 kilometer af voor de zorgverleners

Remco Evenepoel Europees kampioen truitje
Instagram Remco Evenepoel Europees kampioen truitje
Remco Evenepoel (20) waagt zich de komende weken op regelmatige tijdstippen aan een aantal ‘challenges’ ter ondersteuning van het ziekenhuispersoneel in coronatijden. 

Zijn reeks begon gisteren met een fietstocht van 300 km. Vlak voor zijn vertrek had hij er zin in. “Ik zal ongeveer tien uur in het zadel zitten. Het wordt een lange dag, maar ik denk dat mijn voldoening daarna bijzonder groot zal zijn”, zei hij er eerder over. 

Dertig kilometer voor het einde wachtte vriendin Oumi hem op, zij kreeg een vuistje. Evenepoel kwam iets over 19 uur na een tocht van meer dan tien uur weer thuis aan in Schepdaal. Uitdaging één voltooid. “Elke week zal ik een opdracht uitvoeren om de ziekenhuizen, zorgverleners en iedereen die z’n steentje bijdraagt in de strijd tegen het coronavirus een hart onder de riem te steken.”

Lees ook: 

Corona stopt ook Evenepoel, die zich “nu niet de nek gaat aftrainen”: bekijk hier aflevering 2 van exclusieve docureeks ‘Ik ben Remco’ (+)

Geen koersen? Dan waagt Remco Evenepoel zich maar aan reeks uitdagingen (en zondag wordt het meteen redelijk extreem)

Lefevere verrast: “Evenepoel is nog niet in vorm. Er kunnen nog een paar kilo’s af”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Koen Surmont

  Daar zijn de zorgverleners blij mee! Mag hopen dat de gemiddelde Vlaming daar los door kijkt. Wat is de core business van een profrenner ? Reclame maken voor zijn sponsor. Er is geen koers op TV en dus is elke andere manier van reclame maken of in het nieuws komen leuk meegenomen. Los daarvan vind ik het wel een steengoed renner en uitzonderlijk talent.

 • jos duriau

  @Carine en Jan , wat is het toch moeilijk om voor iedereen goed te doen.

 • Janin Vandermaelen

  Top! Fijn initiatief. Een topsporter met het hart op de juiste plaats.

 • Carine Poelman

  Waarom mag hij meer als een ander. Blijf in je kot telt voor iedereen. Wij mogen enkel in onze omgeving fietsen. Er zijn mensen die voor veel minder een boeten hebben gekregen. Ruiters mogen nog geen ritje doen in hun eigen omgeving terwijl ze hoog en droog zitten. TRIESTIG, heel TRIESTIG

 • Jan Verhelst

  En wat heeft hij voor de zorgverleners gedaan? Geld ingezameld? Neem een voorbeeld aan captain Tom! Denk wat minder aan je eigen PR.