UCI-voorzitter Lappartient wil onderzoek naar Team Sky

David Lappartient.
Photo News David Lappartient.
UCI-voorzitter David Lappartient wil dat zijn organisatie een onderzoek instelt naar de praktijken van Team Sky. Lappartient zei dit vandaag naar aanleiding van de bevindingen van een Britse parlementaire commissie. Die stelde vast dat Team Sky en voormalig Tour-winnaar Bradley Wiggins een 'ethische lijn' hebben gepasseerd.

"We geloven dat een krachtige corticosteroïde gebruikt werd om destijds Bradley Wiggins, en mogelijk andere renners die hem steunden, voor te bereiden op de Tour de France", staat in het maandag gepresenteerde rapport. "Dat was niet met de bedoeling een medische nood te behandelen." Wiggins beweert het middel te hebben gebruikt tegen astma.

"Wij hebben een anti-dopingfoundation die de macht heeft dit te onderzoeken", verklaarde Lappartient aan de BBC. "Ik vind dat ze van deze mogelijkheid gebruik moet maken. Iedereen behoort te weten of Wiggins dan wel Sky de dopingregels hebben overtreden. Als het middel daadwerkelijk is aangewend om de prestaties te verbeteren, is er sprake van bedrog."

Russische hackers maakten twee jaar geleden openbaar dat Wiggins, onder meer kort voor zijn eindzege in 2012 in de Tour, met toestemming de verboden corticosteroïde triamcinolon kon gebruiken. Het middel helpt om allergieën en ademhalingsmoeilijkheden te behandelen.

In een reactie laat Team Sky weten dat het "zich erop verheugt om mee te werken aan welk onderzoek ook door de UCI".




7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy van Puymbrouck

  Ze gaan een onderzoek instellen, dat moeten ze niet doen want Froome is al positief bevonden.Wat ze wel moeten doen doen ze niet namelijk Froome niet meer laten koersen tot het onderzoek naar zijn positieve test klaar is.Moraal van het verhaal,deze voorzitter van de UCI geen haar beter is dan zijn voorganger.Het toppunt is dat Sky er zich op verheugd mee te werken met het onderzoek door de UCI, ze kunnen zo gezellig samen werken die twee, echt om van te kotsen deze doorzichtige corruptie!!

 • Philomena Vanderweyen

  Nog enkele jaartjes en we weten hoeveel Sky betaald heeft om alles te laten"doodbloeden".Alles wat ook maar met een"beetje"geld te maken heeft krijgt vroeg of laat met bedrog/corruptie te maken.

 • jes jespers

  Woorden, niks dan woorden, en alles op de lange baan, het is al een half jaar geleden dat Froome tegen de lamp liep, maar hij fiets nog altijd lustig rond, eerdere getrappeerden werden voor veel minder direct gestraft, waarom Froome niet?, deze voorzitter is even corrupt als al zijn voorgangers.

 • Etienne Morren

  Froome is dezelfde allemaal astma zogezegd schorsen en overwinningen afnemen met dikke financiële boete ploeg opdoeken

 • Filip Desmedt

  En Froome , wat ga je daarmee doen !!!! Die is betrapt op véél te veel !!!! Onderzoek naar die kerel , en schorsen voor twee jaar !!!