UCI pakt straks uit met protocol extreme weersomstandigheden

Heroïsche maar vooral ook gevaarlijke taferelen op de Stelvio vorig jaar, dit wil de UCI naar de toekomst toe vermijden.
Photonews Heroïsche maar vooral ook gevaarlijke taferelen op de Stelvio vorig jaar, dit wil de UCI naar de toekomst toe vermijden.
De UCI is samen met belangrijke stakeholders een protocol aan het ontwerpen voor wielerwedstrijden die moeten plaatsvinden in extreme weersomstandigheden. "De UCI ziet de veiligheid van de renners als een topprioriteit en neemt dit probleem dan ook ernstig", laat de Internationale Wielerunie optekenen tegenover Cyclingnews.

De partners hopen snel een akkoord te bereiken met inzake te volgen richtlijnen bij extreme weersomstandigheden. "We zijn ons ervan bewust dat er duidelijke regels heel erg nodig zijn voor renners, teams en organisatoren."

Plan B
De Amerikaanse rennersbond ANAPRC diende dan weer een voorstel in. De organisatie wil dat er bij een temperatuur van drie graden of lager in combinatie met regen of natte sneeuw direct een plan B in werking treedt. De ANAPRC hoopt dat de UCI het voorstel aanvaardt.

Stelvio
"We willen een nieuwe Stelvio-etappe vermijden", verklaart ANAPRC-lid Brent Bookwalter (BMC Racing Team). Vorig jaar moest het peloton in de Giro er in helse omstandigheden klimmen en dalen. "Ik wil niet dat we ooit nog eens zoiets moeten meemaken", laat de 31-jarige Amerikaan optekenen.

Photonews