Twitter reageert op vrijspraak Froome: "Men wil dan een geloofwaardig wielrennen nastreven... Een schande"

AFP

Eindelijk is er duidelijkheid rond de salbutamolzaak van Chris Froome. De UCI sprak de renner van Team Sky vandaag vrij en geeft de 33-jarige Brit ook geen enkele sanctie. Vooral bij de timing, vijf dagen voor de start van de Tour de France, plaatsen Twitteraars vraagtekens. "Echt jongens, deze hele Froome-zaak valt in drie woorden samen te vatten: Wat. Een. Teringzooi. Betekent het dan dat je nu veel meer salbutamol mag puffen dan voorheen?", stuurde de voormalige Nederlandse wielrenner Thijs Zonneveld de wereld in. "Men wil dan een geloofwaardig wielrennen nastreven... Een schande", klinkt het bij een andere Twitteraar terwijl Jonathan Vaughters het "verdedigen van Sky" vergelijkt met "het verdedigen van Darth Vader". 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • alfons Detemmerman

  Dan heeft Armstrong 7 keer de ronde gewonnen - simpel toch

 • ys lee

  waarom laat team sky niet alleen zijn eigen team tour de france rijden dan wint froome zeker.is toch veel makkelijk voor vijfde keer te winnen.

 • Elle Devee

  Mafia praktijken. Omkoperij. Een regelrechte schande. Het wielrennen had al niet veel geloofwaardigheid meer en dat heeft ne nog een deuk gekregen.

 • Georges De Bruyn

  Uitgemaakte zaak, ik kijk niet naar de tour! Simpel :)

 • Johan Vandevelde

  Alweer een wereldvreemde beslissing. Het wielrennen is niet meer relevant of geloofwaardig.