Twijfelende Klaas Lodewyck vreest voor einde wielercarrière

BELGA
Hij hoopte vurig om op het BK in Tervuren te kunnen hervatten, maar intussen slaat Klaas Lodewyck toch weer aan het twijfelen. De 27-jarige renner van BMC onderging eind mei al voor de tweede keer een hartoperatie en zit sinds enkele weken weer op de fiets. Desalniettemin is de West-Vlaming, die straks einde contract is, er niet gerust in: "Ik zou het volledig begrijpen als BMC zegt dat het niet meer lukt", bekent Lodewyck aan Sporza.

De knecht van Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet - die een chip in de borst ingeplant kreeg - vreest zelfs dat het einde van zijn carrière tot de mogelijkheden behoort. "Het wordt moeilijk worden om een ploeg te vinden. Ik heb weinig gekoerst dit jaar en er zijn veel goeie renners momenteel. Geen enkel team wil risico's nemen, misschien kan ik bij BMC nog aan de slag om jongeren te begeleiden of als ploegleider. Dat is iets voor de toekomst, maar ik ben er wel mee bezig."

Tijd nemen en niet forceren
Het Belgisch kampioenschap van zondag 28 juni moest zijn comeback worden, zo liet Lodewyck eerder deze week nog verstaan. Maar of hij aan de start zal staan, blijkt nu toch een nog een groot vraagteken. De BMC-renner moet een fiat krijgen van de dokter en bij de UCI moeten nog wat documenten in orde gebracht worden. "Een paar dagen terug was ik zeker dat ik het BK zou kunnen afwerken, maar nu ben ik niet meer zo zeker. Ik ga zeker niks forceren en moet gewoon mijn tijd nemen om terug te keren."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS