Tussentijden op tablet: geel is goed, rood niet

De Weert toont de tussentijden op de tablet. 9.08 staat voor 19.08, een opwarmrondje dus.
Photo News De Weert toont de tussentijden op de tablet. 9.08 staat voor 19.08, een opwarmrondje dus.

Als Campenaerts het record van Wiggins (54,526 kilometer) wil breken, moet hij straks meer dan 218 rondjes van 250 meter afleggen. Dat is minstens 436 bochten. Om duizelig van te worden. Maar vooral: moeilijk om te weten of je op schema ligt of niet. Computertjes en oortjes zijn verboden, alle info die Campenaerts krijgt, komt van performance coach Kevin De Weert aan de zijkant van de baan. Hij heeft een tablet waarop hij elke ronde de rondetijd laat zien - daarop zullen enkel de laatste drie cijfers staan: 6.32 bijvoorbeeld in plaats van de werkelijke 16.32 seconden. De ploeg liet een speciaal computerprogramma uitwerken waardoor de cijfers beter leesbaar zijn voor de voorbijzoevende renner. “Daar hebben we heel veel op getest, want in het begin kon ik het gewoon niet lezen”, vertelt Campenaerts. “Bij mijn test in Zwitserland eind september plakte ik bijna tegen de muur aan de overkant toen ik in het voorbijrijden mijn hoofd oprichtte. Ondertussen hebben we daar heel veel op getraind en nu lukt het. Ik verlies een heel klein beetje snelheid bij het kijken, maar de info is het waard.”

Campenaerts krijgt ook kleuren mee op de tablet: geel betekent dat hij die ronde sneller heeft gereden dan zijn vooropgestelde schema, wit betekent een rondje op recordschema en rood wil zeggen dat hij die ronde trager was dan zijn schema.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.