Trotse Rui Costa: "Via Dauphiné uitgerust aan start van Tour"

TDW
Rui Costa, drievoudig winnaar van de Ronde van Zwitserland, liet dit jaar zijn geliefkoosde ronde aan zich voorbijgaan en koos voor het Critérium de Dauphiné. Een bewuste keuze om zich op een andere manier voor te bereiden op de Tour. "Ik ben heel trots op mijn eerste ritwinst in de Dauphiné", stelde hij na afloop.

"We wisten dat het een zware bergetappe zou worden, maar door de regen en de koude werd het nog lastiger. We begonnen heel snel en de vaart ging er eigenlijk nooit uit. Toen Nibali ging op de slotklim bleef ik nog even in het zadel. Ik wilde liever nog een tijdje in mijn eigen tempo naar boven rijden en pas in de laatste honderden meters versnellen, mijn krachten doseren. Pas op 300 meter gaf ik met mijn laatste krachten nog eens alles en slaagde ik er nog in om voorbij Vincenzo te rijden. Ik ben ontzettend blij met deze zege, zeker omdat het deelnemersveld hier zo sterk is."

Beter uitgerust
"Ik koos dit jaar voor de Dauphiné, om beter uitgerust in de Tour de France te starten. Ik moest het hier in principe rustig aan doen. Gisteren was ik niet goed, maar nu ging het weer beter. Ik weet niet of ik die leiderstrui moet viseren. Ook al ben ik nu tweede, ik ga mijn best doen de komende twee dagen, maar ik denk wel dat ik morgen de vermoeidheid zal voelen na deze zware etappe."

AFP
TDW
AFP