Exclusief voor abonnees

Transfermarkt in Belgisch wielrennen klaart stilaan uit, maar...: "Kan geen geld besteden dat ik niet heb"

Photo News
Aan 'jobs, jobs, jobs' vooralsnog geen gebrek in het Belgische WorldTour- en procontinentale peloton, zo leert een doorlichting van de transfermarkt. Veel luider en dwingender klinkt de roep om extra sponsoring. 'Geld, geld, geld', is het nieuwe wielermantra.

BELGISCHE WORLDTOUR-TEAMS

Quick.Step Floors: "Geen geld besteden dat ik niet heb"

Hoe zal het team volgend jaar heten? Gooit Patrick Lefevere het met 'The Wolfpack' over een alternatieve boeg? Of slaat hij een nieuwe vis aan de haak, ter vervanging van Quick.Step Floors, dat weliswaar nog drie jaar aan boord blijft, maar dan in een tweede rol. De drang naar vers sponsorgeld is een algemeen Belgisch fenomeen — "bijzonder jammer", vindt Lefevere dat — maar manifesteert zich niet het minst bij één van de machtigste wielerploegen ter wereld. "Ik kan geen geld besteden dat ik niet heb", klinkt het.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Moreno Tecchio

  Voetbal is een zuivere sport daar gaat al het geld naartoe

 • rik cappelle

  Ja Ricci in het biljarten en vogelpieken slikken ze zich verrot en dat zijn ook zulke zware disciplines zeker ?

 • eric maier

  Ricci Latte : en bodybuilding en atletiek wel ? of een andere sport naast tooghangen ?

 • Tim Verhulst

  Met alle respect maar Quick step is een uit de kluiten gewassen Belgische KMO. Sky, UAE, Qatar daarentegen .... daar zit het geld.

 • Ricci Latte

  De geloofwaardigheid van zuivere sport is in deze disipline ook ver zoek.