Tour niet in gevaar voor Hansen

TDW
Adam Hansen (Lotto-Soudal) houdt aan zijn valpartij in de Ster ZLM Tour een verrekking en gekneusde pols over. Zijn deelname aan de Tour de France komt niet in gevaar.

De Australiër viel vandaag in de tweede etappe van de Ster ZLM Toer en greep meteen naar zijn schouder. Hij stapte uit de wedstrijd en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals. "Adam liep een verrekking op van de ligamenten tussen rechtersleutelbeen en -schouder op. Het gaat om een eerstegraadsluxatie", klinkt het bij de ploeg. "Niet al te ernstig. Daarnaast is er ook sprake van een kneuzing van de pols."

Zijn deelname aan de Tour de France komt evenwel niet in gevaar. "Hij mag over vier à vijf dagen alweer trainen op de fiets", klinkt het bij de ploeg. "Dus de Tour komt niet in het gedrang."

Hansen is op recordjacht. Sinds de Vuelta van 2011 miste hij geen enkele grote Ronde en reed hij die telkens uit. Als hij start en finisht in de Ronde van Frankrijk telt hij twaalf deelnames en evenaart hij het record van de Spanjaard Bernardo Ruiz die ook twaalf grote Rondes reed in de jaren '50. Toen telde de Vuelta wel slechts twee weken en geen drie, dus voor de criticasters, eigenlijk heeft Hansen dat record nu al beet. Het stond tot voor kort op tien, ook bij een Spanjaard, Marino Lejarreta die het vestigde in de jaren '90.