Tour-deelname niet in gevaar: Geraint Thomas komt met schrik vrij na zware val in Ronde van Zwitserland

Geraint Thomas
rv Geraint Thomas
Geraint Thomas heeft geen zware blessures opgelopen na zijn val in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland. Dat bevestigde Team Ineos. Zijn Tour-deelname komt niet in gevaar.

Op iets minder dan dertig kilometer van de streep was Thomas betrokken bij een zware valpartij. De 33-jarige Welshman moest noodgedwongen opgeven en werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Het uiteindelijke verdicht: een geschaafde schouder en een snee boven zijn rechteroog. De schade valt dus mee. 

“Ik kwam bij de val op mijn schouder en mijn gezicht terecht en daardoor was er meteen heel wat bloed. Met hoofdblessures moet je altijd voorzichtig zijn en dus maakten de dokters de juiste beslissing door me uit de koers te halen, terwijl ik wou voortrijden”, aldus Thomas in een mededeling van Team Ineos.

Zijn deelname aan de Tour, die begin komende maand in Brussel van start, komt niet in het gedrang. “Dit is frustrerend en natuurlijk ook een tegenslag in mijn voorbereiding, maar er is nog tijd genoeg vooraleer de Tour van start gaat. We zullen wat aanpassen en ik ben er zeker van dat mijn coach al een plan heeft om me tegen 6 juli klaar te stomen.” De verwachting is dat de Tourwinnaar van vorig jaar een van de komende dagen al opnieuw mag fietsen.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Maddens

  Waarom steeds dezelfde ploeg betichten , er komen steeds nieuwe producten uit die niet onmiddellijk kunnen opgespoord worden . Bloeddoping ook niet . Veel renners bekennen na hun carriere doping te hebben gebruikt , terwijl ze nooit zijn betrapt .Geniet van de wielersport en stop over die doping .

 • frankie bressinck

  Inderdaad alles op doping steken is wellicht niet juist, maar het valt toch op dat de laatste jaren erg veel knullige valpartijen plaats vinden in het peleton! De intrede van het product "Tramadol" zal daar niet vreemd aan zijn!

 • eric maier

  Fietscomputer hebben r niks mee te maken. Een achterwiel aanrijding is zeer vaak de oorzaak, en sinds vorig jaar de fietsne met remschijven. Dat heeft al voor veel ellende gezorgd maar de sponsiors drukken de stempel door, ook bij de UCI met een enveloppe.Zeer spijtig dat ze die Astana renner zowat buiten beeld gelaten hebben want die zijn sleutelbeen zou wel over zijn. Thomas oke of niet, Bernal is de man die men zal moeten volgen.Hoe hij dit jjaar reed voor zijn val met gevolg....

 • wim vande velde

  Wat voor ne zever wordt hier verkocht over doping? Naast de weg is er een kleine borduur,en tegen de snelheid waarmee ze rijden effe schouder tegen schouder of whatever en dat kan gebeuren,koers is tegenwoordig survival met de wegen!!!

 • René Schoeters

  Zo kan het natuurlijk nog een spannende Tour worden, iets waar ze dringend aan toe zijn!