Zwaar verdict voor Valverde na stevige crash met 55 km/u

AP
Voor Alejandro Valverde zit de Tour er alweer op voor hij goed en wel begonnen is. De Spanjaard viel zaterdag na amper zeven kilometer zwaar in de openingstijdrit in en om Düsseldorf en werd meteen naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar bleek dat de Murciaan, zoals al werd gevreesd, een gebroken knieschijf heeft opgelopen. Valverde wordt vanavond nog geopereerd, meldde zijn team Movistar.

"Gebroken knieschijf voor Alejandro Valverde, als gevolg van zijn valpartij", liet Movistar weten. "Er worden nog verdere onderzoeken gedaan om andere, grote blessures te kunnen uitsluiten."

Daaruit bleek later op de avond dat de onfortuinlijke Valverde naast een gebroken knieschijf ook een diepe wonde aan zijn scheenbeen én een breuk in het sprongbeen (talus) heeft opgelopen, het bot van de enkel dat het scheenbeen met de voet verbindt. "De dokters hebben besloten om hem vanavond nog te opereren, het is weinig waarschijnlijk dat hij dit seizoen nog in actie kan komen", meldde Movistar.

De 37-jarige Valverde stond in 2015 als derde in het eindklassement op het podium in Parijs. In deze Tour ging hij van start in dienst van Nairo Quintana.

Valverde kende een uitstekend voorjaar in 2017. Hij schreef de Ardennenklassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl op zijn naam en was ook de beste in de Ronde van het Baskenland, de Ronde van Catalonië en de Ruta del Sol.

BELGA
AP
kos
AP