Wout van Aert voor tweede keer geopereerd na zware valpartij in tijdrit

Wout van Aert
Jumbo/Visma Wout van Aert

Wout van Aert is voor de tweede keer geopereerd na zijn valpartij van vrijdag in de tijdrit van de Tour, zo maakte zijn team Jumbo-Visma bekend op Twitter. Het ging om een tweede hersteloperatie aan het spierweefsel.

Van Aert verliet dinsdag het ziekenhuis in Pau, nadat hij er eerder al geopereerd werd. Hij werd per ambulance naar ons land overgebracht om hier verder te herstellen. Volgens de artsen zou hij nog zo’n twee maanden langs de kant staan. Zelf hoopt hij al sneller weer op de fiets te kunnen stappen. 

Wout van Aert tijdens de tijdrit
AFP Wout van Aert tijdens de tijdrit13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verhaegen ivo

  Jammer dat Wout zijn draai teveel afsneed anders reed hij nu nog mee... Die nadar is niet voor hem gesprongen , Wout reed er zelf tegen.

 • Jan Lanclus

  hopelijk komt dit nog goed

 • Peter Van Mol

  Dit was een operatie om het herstel te bevorderen. 2 maanden? Half augustus zit Wout terug op de fiets. Verplichte rust zal hem deugd doen en sterker maken!!

 • DIRK RASSCHAERT

  Zoals Jürgen zegt, dit viel mij ook direct op. Maar ik ben ook zo iemand die door mijn ouders opgevoed is om bij alles wat ik doe eerst te overdenken wat er zou allemaal zou kunnen gebeuren in het eerste scenario. Tegenwoordig noemt men dit "van de oude stempel" en doemdenkerij, maar blijkbaar,...?

 • Philomena Vanderweyen

  Wens je een volledig herstel Wout hoop dat je geen blijvende hinder gaat hebben.