Wie dit leest, weet waarom Cavendish straks gaat knallen in de Tour

TDW
Hij was jarenlang de keizer van de sprint, maar na de doorbraak van Marcel Kittel moest Mark Cavendish met veel tegenzin zijn scepter van snelste man op twee wielen doorgeven aan de Duitse spurtbom van Giant-Alpecin. De statistieken spreken voor zich: de 'Manx Express' kon zijn blonde collega nog nooit verslaan in een rechtstreeks duel. Lukt het straks in de Tour - indien Kittel start en over enige vorm beschikt natuurlijk - wel? Die kans is zeker niet gering...

'Cav' verliest niet graag, dat weten we al langer dan vandaag. De 30-jarige topsprinter van Etixx-Quick.Step zal in 'La Grande Boucle' dan ook maar wat graag willen bewijzen dat hij nog altijd kan heersen in de massasprints. Zeker en vast na het debacle van vorig jaar. De man die 30 zeges sprokkelde in zijn eerste twee seizoenen bij Patrick Lefevere moest nota bene in het Engelse Harrogate - waar zijn moeder thuis is - de aftocht blazen na een pijnlijke crash. Einde Tour en dat al op dag één. Tot overmaat van ramp was het grote rivaal Kittel die met de ritzege ging lopen. Geen revanche dus, wel een bezoekje aan het ziekenhuis. Voor het eerst sinds zijn debuutjaar 2007 geen roos in de Giro, Tour of Vuelta. Tot overmaat van ramp floreerde Kittel ook nog eens in 'zijn' Ronde van Groot-Brittannië.

Al 13 zeges op de teller
Fier als de 'Manx Missile' is, trok hij de winter in met fameuze revanchegevoelens. Hij zou er alles aan doen om weer volledig scherp aan het nieuwe seizoen te beginnen. Het overgewicht counteren, deed hij alvast door de zesdaagsen van Gent en Zürich te rijden. Resultaat: een scherpe 'Cav' op de ploegstages, hij sprak niet voor niks over zijn beste voorbereiding sinds 2008. Met als extra motivatie een aflopend contract en wat prikkels van Patrick Lefevere was hij klaar om te knallen. En of hij dat deed, de voorbije maanden boekte de Manxman al 13 zeges. Van San Luis en Dubai over Kuurne-Brussel-Kuurne tot Turkije en Californië. In de aanloop naar de Tour scoorde hij nooit beter en hij kan zijn totaal vanaf morgen nog wat aandikken in de Ronde van Zwitserland. Vervolgens mag hij dan in de Tour nog eens uitpakken zoals in de 'good old' days, tonen wie de baas is. Hij is er klaar voor.

TDW
TDW
TDW
TDW
TDW