Wereldantidopingagentschap noemt vrijspraak Froome "eerlijk en rechtvaardig"

Photo News
Het Wereldantdopingagentschap WADA heeft vandaag de beslissing van de Internationale Wielerunie UCI om de viervoudige Tourwinnaar Chris Froome niet voor dopinggebruik te vervolgen als "eerlijk en rechtvaardig" bestempeld. 

Froome liet in de Vuelta van vorig jaar een te hoge salbutamolwaarde optekenen. De UCI oordeelde echter dat de afwijkende waarden niet het gevolg waren van misbruik. De 33-jarige Britse kopman van Sky kon zo zaterdag gewoon aan de start verschijnen van de 105e Ronde van Frankrijk. "Froome kon aantonen hoe het mogelijk was dat hij een toegelaten dosis salbutamol nam en toch een staal met een te hoge concentratie afleverde", schaarde het WADA zich achter de UCI.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Pedro als ge niet over de juiste of betere gegevens beschikt moet ge ook niemand schorsen hé. Ga jij een PV aanvaarden waarop staat dat ge "waarschijlijk" op die plaats te snel reed ???

 • Pedro Gonzalez

  Men moet geen vergelijkingen maken tussen Froome en die andere renners die wel gestraft zijn. Dat waren ze heel waarschijnlijk ook niet geweest mocht men toen over meer en betere gegevens beschikt hebben bij hun beoordeling. Wat weten wij daar tenslotte van? Volgens wat ik op tv gehoord heb was het onmogelijk Froome schuldig aan misbruik van Salbutamol wetenschappelijk aan te tonen. Is er iemand die het weet?

 • pierre De Smet

  Waar veel geld mee gemoeid is , is corruptie niet veraf

 • ROBERT OPDEBEECK

  Vuil smerig zaakje er word met twee maten en gewichten gewerkt froome is en blijft een dopingzondaar ik wens hem het slechtste in deze tour.

 • Patrick De Bruyn

  idd wat met petacchi en ulissi de één mag blijkbaar meer dan de andere allemaal aan de duovent yes