VIDEO. Vreugde bij Deceuninck-Quick.Step: “Veel wijngaarden gezien, het zal smaken vanavond”

Voor de tweede dag op rij is Deceuninck-Quick.Step aan het feest. De gele trui verdedigen én de sprint inleiden, ze kunnen het allemaal bij de Belgische formatie. 

In de sprintvoorbereiding was hij niet betrokken, want Yves Lampaert reed al een hele dag op kop van het peloton: “Ik moest de gele trui van Alaphilippe beschermen, dus ik heb het einde niet gezien, maar ik hoor dat het wel perfect is verlopen”, vertelde de West-Vlaming. In de eerste rit kwam Viviani er niet aan te pas, toch behield de ploeg het volle vertrouwen in de snelle Italiaan: “In de ploegentijdrit kon je al zien dat hij echt goed was en ook gisteren ging hij lang mee”, wist de voormalige Belgische kampioen te vertellen. Het Tourpeloton heeft de champagnestreek verlaten, maar Lampaert is er gerust in: “Ik heb veel wijngaarden gezien vandaag, dus het zal ook wel goed zijn”, knipoogde renner van Deceuninck-Quick.Step.

Alaphilippe: “Ik doe graag iets voor mijn ploegmaats”

“De gele trui heeft voor mij niets veranderd. Ik help graag in de sprint voor mijn ploegmakkers”, vertelde Julian Alaphilippe die de lead-out deed voor Elia Viviani. “Ik had geen zin om achteraan te zitten en wou een valpartij ook vermijden, daarom heb ik me op kop gezet bij het ingaan van de laatste kilometer. Morkov en Richeze volgden en daarna reed Viviani een prachtige sprint. Mijn eerste dag in het geel afsluiten met een ritoverwinning voor de ploeg, top!” 

Richeze: “De hele ploeg heeft fantastisch werk geleverd”

Elia Viviani wou Maximiliano Richeze er absoluut bij in deze Tour, terecht want de Argentijnse kampioen bracht zijn Italiaanse kopman in een zetel naar de laatste rechte lijn: “Maar de hele ploeg heeft fantastisch werk geleverd, ik ben trots dat ik deel uitmaak van dit team”, concludeerde een uiterst tevreden Richeze.

Lefevere: “Dit is Wolfpack ten voeten uit”

Dag vier en al de tweede ritzege, het lijkt zo makkelijk te gaan voor Deceuninck-Quick Step. “Maar dat is het niet, dit is wel de Tour”, verklaarde manager Patrick Lefevere. “Hier rijdt iedereen op het hoogste niveau, dan is een zege nooit gemakkelijk. We zijn heel blij met deze ritwinst. In de Giro werd hij gediskwalificeerd, onterecht en dat droeg hij daarna lang met zich mee. In Zwitserland liep het weer goed en we zijn naar hier getrokken met een stevige sprinttrein. In de openingsrit lukte het niet, vandaag wel en dat is heel belangrijk.”

“Iedereen weet ook dat Viviani de ploeg verlaat, maar ik betaal hem wel nog tot eind december, dus ik heb uitdrukkelijk gevraagd aan iedereen in de ploeg, op de eerste dag, om te koersen alsof ze nog vijf jaar bij ons rijden. Het zijn profs, en ze gedragen zich daar ook naar. Kijk naar wat de ploeg vandaag allemaal doet. Dries Devenyns doet zijn werk, Julian brengt met een laatste krachtexplosie de sprinttrein in stelling en daarna was het aan de andere jongens. Dat is de Wolfpack ten voeten uit. Iedereen werkt voor elkaar, ze offeren zich op voor elkaar. Dat is ons geheim en dan is het heel fijn dat dit werk ook beloond wordt met een zege.” 

Yves Lampaert.
RV Yves Lampaert.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.