Vanmarcke en co volgend jaar in het roze - Movistar wil Sky onttronen in Tour met duo Quintana-Landa

Twitter

Neef van Frank Vandenbroucke tekent bij WB-Veranclassic-Aqua protect

Franklin Six rijdt het komende seizoen voor WB-Veranclassic-Aqua protect. De 20-jarige Six komt na drie jaar over van AGO-Aqua Service en is de negentiende renner voor WB-Veranclassic-Aqua protect in 2018. Eerder trok het team met de 20-jarige Julien Mortier nog een andere wielerbelofte aan. Six is de neef en het petekind van Frank Vandenbroucke. In 2017 schreef de renner uit Ploegsteert de Handzame Challenge op zijn naam. Voorts eindigde hij dit jaar op het Belgisch kampioenschap U23 als tweede en in Luik-Bastenaken-Luik U23 als vijfde.

Franklin Six werd dit jaar tweede op het BK U23.
smb Franklin Six werd dit jaar tweede op het BK U23.

Sep Vanmarcke en co volgend jaar in het roze

Team EF Education First-Drapac, de opvolger van Cannondale-Drapac, kiest voor een opvallende uitrusting voor volgend seizoen. Sep Vanmarcke en Tom Van Asbroeck zullen in 2018 namelijk te bewonderen zijn in het roze. Ook wit, zwart en groen zijn in het tenue verwerkt.

Movistar wil Sky onttronen in Tour met duo Quintana-Landa

Na drie opeenvolgende Tourzeges van Team Sky en Chris Froome vindt Movistar het welletjes. De Spaanse wielerploeg wil volgend jaar een gooi doen naar de eindzege in de Ronde van Frankrijk en lijkt daarvoor te rekenen op het duo Nairo Quintana-Mikel Landa. Met Alejandro Valverde houdt Movistar bovendien nog een ervaren speerpunt achter de hand.

"We vertrekken van een idee om met de drie de Ronde af te werken", vertelde Eusebio Unzué, teammanager van Movistar, tijdens een persmoment in Spanje. "Maar niets ligt al volledig vast."

Quintana probeert al enkele jaren tevergeefs om de eindzege te pakken. De 27-jarige Colombiaan eindigde wel al drie keer op het Tourpodium, maar stelde deze zomer teleur met een twaalfde plaats. Landa verliet dan weer afgelopen augustus Sky voor Movistar. De 27-jarige Spanjaard maakte in de voorbije Ronde van Frankrijk heel wat indruk als meesterknecht van Froome. Hij eindigde zelf als vierde, op ruim twee minuten van zijn kopman. Voor Valverde lijkt de Tour momenteel minder van belang. De 37-jarige Spanjaard, die afgelopen editie al vroeg uitviel, vertelde vorige maand in de Spaanse pers vooral te mikken op de Ardense klassiekers, de Ronde van Italië, de Ronde van Spanje en de wereldtitel op de weg.

Eusebio Unzué (uiterst rechts) met Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Mikel Landa.
EPA Eusebio Unzué (uiterst rechts) met Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Mikel Landa.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Steenmans

    Weer net niet...Sky is top!!