Van een pechdag gesproken: Gallopin ging stevig tegen de grond én kreeg inbrekers over de vloer

Gallopin verloor zijn evenwicht op de witte lijn.
kos Gallopin verloor zijn evenwicht op de witte lijn.
Tony Gallopin kende geen al te beste dag in de Tour de France. De Fransman van Lotto Soudal viel niet alleen in de tijdrit -er werden gelukkig geen breuken vastgesteld- hij kreeg voor de start ook te horen dat inbrekers hadden toegeslaan in zijn huis in Rambouillet en dat zijn auto gestolen werd.

Gallopin is getrouwd met ex-renster Marion Rousse. Zij is net zoals haar echtgenoot aan de slag in de Tour, als commentator voor France Télevisions. Beiden van huis dus en dat zorgde er voor dat inbrekers aan de slag gingen in hun woning. Dat meldde de Franse krant La Voix du Nord vanmorgen in de marge van de Tour. 

Alsof die pech al niet groot genoeg was, ging Gallopin ook nog eens tegen de grond in de tijdrit. De renner finishte als allerlaatste, op 3'03'' van winnaar Geraint Thomas. "Zijn enkel staat dubbel zo dik als normaal", meldde Marion Rousse. "Hij moet zich nog verder laten onderzoeken."

Uit dat onderzoek bleek dat een breuk kon worden uitgesloten. Gallopin wordt vanavond behandeld. Morgen werkt hij de tweede rit mogelijk af met een ingetapete enkel.

Photo News
AFP