Van der Poel lonkt naar Tour de France: “Prestaties van Wout van Aert doen me een beetje dromen”

Mathieu van der Poel na zijn indrukwekkende overwinning in de Amstel Gold Race.
EPA Mathieu van der Poel na zijn indrukwekkende overwinning in de Amstel Gold Race.
De kans is meer dan reëel dat Mathieu van der Poel in 2021 aan de start van de Tour de France verschijnt. Dat zegt de Europees en wereldkampioen veldrijden bij NUsport.

“Volgend jaar zal ik de Tour sowieso niet rijden omdat ik op de mountainbike aan de Spelen wil meedoen en beide evenementen slecht samenvallen op de kalender”, zegt de 24-jarige Van der Poel in het NUsport Jaarboek. “Misschien dat meedoen aan de Ronde van Spanje een optie gaat zijn, maar daar ben ik nog niet mee bezig. Het zou zeker kunnen dat ik in 2021 wel aan de start van de Tour verschijn, maar ook daarover is nog niets beslist.”

Vooral het feit dat Wout van Aert, zijn grote concurrent in het veld, het zo goed deed in de Tour doet ook de Nederlander dromen. “Al zat ik zeker niet met jaloezie te kijken. Het is heel mooi wat hij heeft laten zien. Wout en ik trekken ons aan elkaar op en we halen een hoog niveau. Zijn prestaties in de Tour zijn voor mij een indicatie van wat ik in die wedstrijd zou kunnen uitrichten. Het doet me een beetje dromen. Zo van: als Wout die sprint kan winnen, dan had ik er normaal gesproken ook bij gezeten...”

De kleinzoon van de onlangs overleden Raymond Poulidor, die in het NUsport Jaarboek werd verkozen tot Nederlands Sportman van het Jaar, maakte dit jaar grote sier bij zijn debuut op de weg. Zo won hij de Amstel Gold Race, de Brabantse Pijl; Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Groot-Brittannië.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ineke Visser

  Ik weet niet of het mogelijk is maar het zou geweldig zijn.

 • patrick isenborghs

  een top eindklassement gaat hem nooit intreseren denk ik . Daar koerst hij te graag voor op verschillende vlakken door het ganse jaar . Fysiek is zeker geen probleem Rik .Noem me 1 renner die het ganse jaar door top prestaties levert zo als hij?. Daar moet je fysiek enorm sterk voor zijn . Wat hij wel gaat willen is dit wat zijn grootvader nooit kon al is het maar 1 dag in de gele trui rijden in de ronde

 • Roger Deprez

  Dat hij daar zal presteren is wel duidelijk hij heeft het talent en de grinta, toch oppassen omdat het meerdere dagen na elkaar zijn, in de zomer doen hij in Noorwegen reed ging ineens het licht uit, net het zelfde als in het WK.

 • Leo Westhoff

  Herman, lees het interview nog eens goed.

 • rik cappelle

  De dag dat Mathieu aan De Tour begint gaat hij niet 1 rit winnen maar meerdere en kan hij zelfs in aanmerking komen voor de groene trui maar nooit gaat hij een mooi klassement moeten nastreven net als Van Aert want zij hebben daar de lichamelijke en fysieke eigenschappen niet voor. Wat natuurlijk geen schande is.