Van Avermaet enige Belg in Tourploeg BMC

Kan Van Avermaet ook juichen in de Tour?
BELGA Kan Van Avermaet ook juichen in de Tour?
Greg Van Avermaet zit in de definitieve selectie van BMC voor de Ronde van Frankrijk. Hij is de enige Belg. Philippe Gilbert moest eerder geblesseerd afhaken en Ben Hermans haalde de cut niet. De Amerikaan Tejay van Garderen, tweede in het Critérium du Dauphiné na Tourfavoriet Froome, is de kopman.

Aanvankelijk was het niet zonneklaar of Van Avermaet wel de Tour zou rijden. Zijn vrouw Ellen is zwanger en uitgerekend voor de slotdag. Van Avermaet liet weten de bevalling boven de koers te verkiezen en in geval van geboorte de karavaan te zullen verlaten. Het was afwachten hoe BMC daarop zou reageren. Voor Van Avermaet liggen er heel wat kansen op ritsucces. Denk maar aan de hellende aankomsten op de Muur van Hoei (rit 3), in Le Havre (rit 6) en op Mur de Bretagne (rit 8). Ook de ploegentijdrit naar Plumelec (rit 9) en de kasseienrit van Seraing naar Cambrai (rit 4) zijn hem op het lijf geschreven.

Door het noodgedwongen forfait van Philippe Gilbert, waren de selectiekansen niet gering voor Ben Hermans, beste Belg in de Ronde van Zwitserland. De renner zat in de preselectie, maar haalde de cut finaal niet. Voor Dylan Teuns was het dan weer nog te vroeg, terwijl Klaas Lodewyck hartproblemen heeft.

Van Garderen (l) moest in de voorbije Dauphiné enkel de duimen leggen voor Froome (m)
TDW Van Garderen (l) moest in de voorbije Dauphiné enkel de duimen leggen voor Froome (m)