Van Avermaet: "Blijf zeker tot ploegentijdrit in de Tour"

PHOTO_NEWS
Greg Van Avermaet is de enige landgenoot in de selectie van BMC voor de Tour de France. Nochtans was die selectie lange tijd onzeker omdat zijn vriendin hoogzwanger is. "Ik blijf zeker tot aan de ploegentijdrit", zegt hij. "Daarna bekijken we het dag per dag."

Van Avermaet heeft altijd gesteld dat hij bij de bevalling van zijn vriendin Ellen wil zijn. Die is voorzien voor zondag 26 juli, de dag van de slotrit. Er is een compromis gevonden, vertelde hij de regionale televisiezender TV Oost.

"Als mijn vriendin bevalt op de datum die is voorspeld, dan is er geen probleem", aldus Van Avermaet. "Als de baby wat vroeger komt, zit ik wel met een klein probleem, maar ik kan nog altijd naar huis komen. Ik moet van de ploeg in de Tour blijven tot en met de ploegentijdrit op zondag 12 juli. Daarna zijn er nog veertien dagen tot de bevalling. Dat is een klein risico dat ik neem en hopelijk komt de baby niet te vroeg."

Hoei
"Er zijn een aantal ritten die me wel liggen. Ik kijk uit naar de rit naar Hoei, de kassei-etappe en er zijn nog een aantal andere kansen in de eerste week. Ik ben blij dat ik er opnieuw bij ben."