Van Aert verlaat morgen ziekenhuis van Pau, bij een goede check-up in België of Nederland keert hij huiswaarts

Wout van Aert.
BELGA Wout van Aert.

Een grote opluchting: Wout van Aert mag morgen het ziekenhuis van Pau verlaten. Onze landgenoot van Jumbo-Visma wordt met een ambulance van Eurocross naar een ziekenhuis in België of Nederland - een hospitaal waar het team nauw mee samenwerkt - gebracht. Daar vindt een laatste check-up plaats. Blijkt dat het transport vlekkeloos is verlopen, keert Van Aert van daaruit huiswaarts. 

Gisteren werden met succes de drainages verwijderd. Die kleine buisjes zorgden voor een betere genezing omdat het wondvocht er op die manier makkelijker uitliep. Er zijn geen tekenen van infectie. Wat de impact is op de spieren, moet nog blijken. Van Aert maakte in de tijdrit van vrijdag een stevige smak. De Belgische kampioen tegen de klok liep een diepe wonde op aan zijn rechterbovenbeen en werd geopereerd in Pau. De dokters voorspellen een inactiviteit van twee maanden. 

Wout van Aert
Jumbo/Visma Wout van Aert
Wout van Aert schreeuwt het uit na de botsing met het nadarhekken.
Belga en JDK Wout van Aert schreeuwt het uit na de botsing met het nadarhekken.
BELGA6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK RASSCHAERT

  Jongens, er is airco en hij moet niet zelf rijden hé! Ooit al eens gedacht aan mogelijke complicaties?

 • Jeroen Dekop

  Kan toch met vliegtuig repatrieren of hebben ze geen europ assistance !

 • Herman Van Arendonk

  Ronald, Jumbo is een Nederlandse kruidenier ... Misschien is er een medische reden: Bij het soort verwonding die Van Aert opliep is er een grotere kans op trombose in de bloedvaten. Op grote hoogte vliegen is dan zeker af te raden.

 • Jan Van Rompaey

  Waarom met geen vliegtuig ?

 • Ronald De Smet

  Zielig voor iemand die zo veel bijbrengt en betekend voor de ploeg...meer dan tien uur uur in een ziekenwagen om hem naar Belgie of Nederland te brengen. Kan hier echt geen vlucht af met kleine jet of turboprop ? Ik denk niet dat het overbodige luxe is in dit geval en zoveel kost het ook niet.