Van Aert twee maanden buiten strijd: “Zijn val zal eeuwig op mijn netvlies blijven”

BELGAIMAGE
Wout van Aert weet hoelang hij buiten strijd zal zijn: volgens de dokter moet onze landgenoot zijn fiets twee maanden langs de kant laten, al kan dat bij een topsporter wel sneller zijn. 

Een dag na zijn val was ploegleider Nico Verhoeven nog steeds aangegrepen. De Nederlander zat in de volgwagen achter onze landgenoot en was er dus als eerste bij: “Zijn val zal voor eeuwig op mijn netvlies blijven. Wout moet nog zeker dit weekend in het ziekenhuis verblijven, maandag mag hij mogelijk naar huis, maar daar is nog geen zekerheid over omdat de dokters geen risico willen nemen met het oog op infecties. Wout heeft een goede nacht achter de rug en niet al te veel pijn gehad.”

Volgens de dokters is er sprake van een revalidatieperiode van twee maanden. “Maar Wout zelf is een topsporter en denkt daar anders over”, aldus nog Verhoeven. “In principe startte hij zijn veldritseizoen in oktober, het valt nog af te wachten of dit zal lukken. We laten hem alleszins niet te vroeg hervatten.”

Wout van Aert.
BELGA Wout van Aert.22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Van Westerloo

  Veel sterkte kerel! Volgend jaar de gele trui.

 • Fidji Peeters

  Spoedig herstel, Wout! Toch knap wat je gepresteerd hebt. Zonde dat je er 1/8 niet bij kan zijn... Misschien wel, vanaf de zijlijn? Je zou er de supporters een groot plezier mee doen.

 • inge maes

  Wout, je bent en blijft onze held. We waren serieus verschoten.een topsporter als jij zal zo vlug mogelijk opnieuw willen starten.eerst heel goed herstellen en dan terug volle bak trainen.we voor jou en je dierbaren.

 • Wendy Van de Voorde

  Aan de foto van de dranghekken is duidelijk tezien dat als ze in een hoek staan dat dat toch ni oke is. Spoedig herstel aan Wout gewenst.

 • Bruno Schevernels

  Veel sterkte wout Als fan van het eerste tot het laatste uur (en da ga nog heel lang zijn) had ik u zo graag over de eindmeet van de tour zien fietsen. Ik zie u in de toekomst zelfs als winnaar over die meet gaan Spoedig herstel gewenst