Van Aert twee maanden buiten strijd: “Zijn val zal eeuwig op mijn netvlies blijven”

BELGAIMAGE
Wout van Aert weet hoelang hij buiten strijd zal zijn: volgens de dokter moet onze landgenoot zijn fiets twee maanden langs de kant laten, al kan dat bij een topsporter wel sneller zijn. 

Een dag na zijn val was ploegleider Nico Verhoeven nog steeds aangegrepen. De Nederlander zat in de volgwagen achter onze landgenoot en was er dus als eerste bij: “Zijn val zal voor eeuwig op mijn netvlies blijven. Wout moet nog zeker dit weekend in het ziekenhuis verblijven, maandag mag hij mogelijk naar huis, maar daar is nog geen zekerheid over omdat de dokters geen risico willen nemen met het oog op infecties. Wout heeft een goede nacht achter de rug en niet al te veel pijn gehad.”

Volgens de dokters is er sprake van een revalidatieperiode van twee maanden. “Maar Wout zelf is een topsporter en denkt daar anders over”, aldus nog Verhoeven. “In principe startte hij zijn veldritseizoen in oktober, het valt nog af te wachten of dit zal lukken. We laten hem alleszins niet te vroeg hervatten.”

Wout van Aert.
BELGA Wout van Aert.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.