Tour voorbij voor Wout van Aert na zware crash in tijdrit: landgenoot geopereerd in ziekenhuis

BELGAIMAGE
De Tour de France van Wout van Aert is voorbij. De ritwinnaar in Albi kwam in de tijdrit zwaar ten val na een hapering met de wegafsluiting en moest opgeven. Van Aert werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis en geopereerd aan een flinke snijwonde. Zijn knappe eerste Ronde van Frankrijk eindigt zo in mineur. 

Van Aert was als topfavoriet aan de tijdrit begonnen, zeker na de opmerkelijke opgave van Rohan Dennis gisteren. En onze landgenoot deed het aanvankelijk ook prima. Bij de drie tussenpunten had hij de tweede tijd, na Thomas De Gendt - momenteel leider. Maar in de eindfase van zijn race tegen de klok liep het mis voor Van Aert. De drievoudig wereldkampioen in het veld kwam ongelukkig in aanraking met de wegafsluiting en bleef ook lang op de grond liggen. Hij kreeg meteen de eerste zorgen toegediend.

Volgens de eerste berichten van Jumbo-Visma, de werkgever van Van Aert, was onze landgenoot bij bewustzijn. De winnaar van de rit in Albi liep wel een diepe vleeswonde op in zijn rechterbovenbeen. Van Aert werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar de wonde gehecht werd na een ingreep van één uur. 

Van Aert was aan een indrukwekkend Tourdebuut bezig. Hij hielp Jumbo-Visma aan winst in de ploegentijdrit, werd tweede in de vijfde rit en won de tiende met aankomst in Albi.

BELGA
BELGA
Sarah de Bie, de vrouw van Van Aert, reageert op de val de Belgische kampioen tegen de klok.
Photo News Sarah de Bie, de vrouw van Van Aert, reageert op de val de Belgische kampioen tegen de klok.
De ouders van Wout van Aert arriveren aan het ziekenhuis in Pau.
BELGA De ouders van Wout van Aert arriveren aan het ziekenhuis in Pau.
Gert Wielink, ploegarts van Jumbo-Visma.
BELGA Gert Wielink, ploegarts van Jumbo-Visma.
Van Aert werd afgevoerd in een ambulance.
Photo News Van Aert werd afgevoerd in een ambulance.
BELGA88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • monique bolen

  Zoek daar niet veel achter gewoon tot op de limiet rijden en pech hebben.

 • eric maier

  intussen bevestigd va nwat ik gisteren al dacht : zeker 2 maanden out voor Wout van Aert. En dan mag er niks tegenvallen. Pas binnen een week of 2-3 weten ze zeker dat er geen pezen wat geraakt zijn. Ook al is er op eerste zich niks schade te zien. Bij Dumoulin dacht men ook dat het enkel een snijwonde was, maar ook hier bevestigde men later een peesprobleem. Kenny belaey vroeg zich af waarom men hier nog steeds niet een beiliger type nadar gebruikt, zoals in de mtb en sommige wegkoersen welkan

 • Peter Thys

  mogelijks is die afsluiting door toedoen van toeschouwers verduwd/verplaatst en heeft zo eigenlijk de bocht(en de manier dat je die bocht neemt/aansnijdt) veranderd ten opzichte van bij de verkenning.Neem factor druk gezet een fantastische prestatie neer te zetten,het horen dat er een snellere opponent bezig is/de bocht die er opeens anders uitziet en risico's nemen om sneller te zijn, de doek en je krijgt een gevaarlijke cocktail die je rit/je ronde kunnen verknallen, het ga je goed Wout!

 • Susie Casteleyn

  Een goed herstel Wout voor mij ben je de topper.

 • ivo clemens

  Lefevre zevert ook maar wat , ik heb die van Jumbo-Visma daar niets over horen zeggen, Lefrevre wel, maar die was erbij , die van Jumbo-Visma niet , Lefevre zat op de bagagedrager van Wout zijn fiets zeker? Op het beeld zie je in ieder geval niets wapperen en ik heb nochtans een scherm van 109 cm. De ganse koers is een commercieel circus freddy van kermiskoers tot en met Tour , neem dat weg en het is gedaan met de koersen. Wout reed op de limiet en had gewoon pech