Tour voorbij voor Philippe Gilbert, die met gebroken knieschijf etappe uitreed: "Mirakel dat hij finish heeft gehaald"

Photo News/RV
De Tour van Philippe Gilbert is voorbij. De Waal van Quick.Step Floors kwam in de afdaling van de Portet d'Aspet zwaar ten val. ‘Phil’ werd naar het ziekenhuis gebracht om een MRI te laten nemen. Het verdict: gebroken knieschijf.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Tourbaas Christian Prudhomme kwam Gilbert in hoogsteigen persoon een hart onder de riem steken. En dat terwijl onze landgenoot in de ambulance lag. Even voordien mocht Gilbert nog de Prijs voor de Strijdlust in ontvangst nemen.

"Durfde me niet te bewegen"

"Ik had schrik toen ik viel. Het was redelijk diep, een meter of vier, en er lagen redelijk veel stenen. Keihard", blikt de Waal terug op zijn tuimelperte. "Ik landde op mijn rug, keek rond mij, zag alleen maar stenen, en ik dacht: ik ben overal gebroken. Ik durfde me zelfs niet te bewegen. Ik heb gewacht tot er mensen waren, en die waren er redelijk snel. Bedankt aan hen om me eruit te halen."

Pas toen hij terug was gekomen aan de teambus, sijpelden de emoties binnen bij de Waal, die net de tv-beelden terug had gezien: "Het is verschrikkelijk. Ik heb veel geluk gehad. Heel veel geluk", klonk het voor z'n stem brak en hij in tranen de bus instapte.

Ploegarts Toon Cruyt: "Mirakel dat Gilbert de finish heeft gehaald"

Toon Cruyt toonde zich voor het bezoek aan de medische post in Bagnères-de-Luchon nog optimistisch. "We gaan gewoon de wonde naaien", liet de ploegarts weten. "Ik denk niet dat er iets gebroken is." Na de eerste zorgen was de stemming omgeslagen. De knie van Gilbert stond dik gezwollen, de renner kon nog amper stappen. "Het is een mirakel dat Phil de finish heeft gehaald."

Photo News
EPA
Gilbert stapt de radiologiedienst van de Tour in.
JDK Gilbert stapt de radiologiedienst van de Tour in.
BELGA
BELGA
Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.