Tour start in 2018 op magische Passage du Gois, waar in 1999 massale crash nog voor ophef zorgde

PN
De organisatie van de Ronde van Frankrijk heeft het parcours van de eerste vier etappes van volgend jaar uit de doeken gegaan. De start in 2018 vindt plaats op de magische Passage du Gois, een oversteek die twee keer per dag overstroomd wordt. In de derde rit wacht al een ploegentijdrit van 35 kilometer in en rond Cholet.

'La Grande Boucle' 2017 moet nog aangesneden worden, maar we zijn intussen dus al een beetje wijzer over hoe de Tour 2018 er zal uitzien. De eerste vier etappes kunnen we u al (zo goed als volledig) voorschotelen:

Openingsetappes Tour de France 2018:
Zaterdag 30 Juni - rit 1: Noirmoutier-en-l'Île - Fontenay-le-Comte 195 km
Zondag 1 Juli - rit 2: Mouilleron-Saint Germain - La Roche-sur-Yon 185 km
Maandag 2 Juli - rit 3: Cholet - Cholet, 35 km (ploegentijdrit)
Dinsdag 3 Juli - rit 4: La Baule - ???

Gilbert in 2011
De fameuze Passage du Gois zorgde in het verleden al voor consternatie in de Ronde van Frankrijk, zo kregen we in de editie 1999 nog een spectaculaire en vooral massale valpartij te zien. In 2011 speelde de natuurlijke locatie ook al een hoofdrol in de Tour, toen eveneens als toneel voor de zogenaamde 'Grand Départ'. Het was toen niemand minder dan onze Philippe Gilbert die in het shirt van Lotto met de bloemen aan de haal ging in de openingsetappe met aankomst op de Mont des Alouettes nabij Les Herbiers in de Vendée.

Tour de France