Tour moet eigenlijk nog volop beginnen

Egan Bernal. Wat kan de Colombiaan tonen in deel twee van deze Tour?
REUTERS Egan Bernal. Wat kan de Colombiaan tonen in deel twee van deze Tour?

Vandaag wordt in Toulouse (wellicht) nog gesprint - de eerste van drie resterende kansen voor Groenewegen, Viviani, Ewan en co. - maar morgen begint het echte werk voor de klassementsrenners. Dan wachten in de finale van de eerste Pyreneeëntocht de Peyresourde (13,2 km, 7% gemiddeld) en Hourquette d’Ancizan (9,9 km, 7,5% gemiddeld). Vrijdag is er de individuele tijdrit in Pau (27,2 km). Komend weekend wordt moordend, met op zaterdag de korte ‘kanonetappe’ naar de top van de Tourmalet (over Soulor) en op zondag een rit over Montségur, Port de Lers en Mur de Péguère, met aankomst op Prat d’Albis in Foix. Na de tweede rustdag, een lokale etappe in Nîmes en een overgangsetappe naar Gap, wacht de apotheose met drie opeenvolgende Alpenetappes naar Valloire en de skistations Tignes en Val Thorens. De Tour eindigt op zondag 28 juli traditioneel op de Champs Élysées in Parijs, met een avondrit over 128 kilometer. 

Kan Nairo Quintana in de buurt komen van de eindzege?
Photo News Kan Nairo Quintana in de buurt komen van de eindzege?2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric maier

    De eerste bergrit moet je niks verwachten. de laatste col ligt te ver weg va nde aankomst. Het zal eerder een groep vroege vluchters zijn die de dienst gaan uitmaken. Bij de favorieten is het nog wachten tot zaterdag

  • Mario Tersago

    Kort samengevat waren de eerste 10 ritten, een verlengde proloog die ideaal was voor klassieke renners, op één of twee ettappes na. Dus nu zal de strijd ontketenen voor de klassementsrijders. Ik hoop dat Kruiswijk ook nog iets laat zien, in de 'flow' waar Jumbo Visma nu in zit.