Tour-baas Prudhomme blikt tevreden terug: "Was mijn mooiste Ronde als directeur, vol emoties"

Photo News
Christian Prudhomme heeft vandaag, enkele uren voor de start van de slotrit, de balans opgemaakt van de voorbije editie. “Dit was de mooiste Ronde van Frankrijk sinds ik in functie ben", zegt de 58-jarige Fransman, Tour-baas sinds 2007.

“Het waren drie buitengewone en onvergetelijke weken”, aldus Prudhomme. “We kregen enkele geweldige etappes en ik zag vele renners die het lef toonden om aan te vallen. Ik denk dan aan een Julian Alaphilippe, Thibaut Pinot, Egan Bernal en Wout van Aert. Ik hoop dat we in de toekomst meer van dit soort drang naar voren zullen zien.”

Prudhomme onthoudt vooral de vele emoties die de Tour dit jaar, bij zowel de renners als het publiek, opwekte. "De start in Brussel met Eddy Merckx, hoe fans langs het parcours toen hij passeerde tot tranen toe bewogen waren, zal me altijd bijblijven. Maar ook het ultieme geluk van Bernal toen hij het geel veroverde, of een snikkende Thibaut Pinot bij zijn opgave. En de overlevingstocht van Alaphilippe als leider beroerde uiteraard eveneens.”

Vandaag valt met de 21ste rit het doek over de Tour. De traditionele afsluiter vertrekt in Rambouillet en voert de renners over 128 kilometer richting Parijs.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Filip Desmedt

    Kijk , deze uitspraak geloof ik niet . Wie heb ik zien aanvallen , Alaphilippe , Thibeau , Bernal , juist , maar niet Van Aert , wel Dylan Theuns , wel Thomas , wel Meurisse , wel onze Greg en Serge ( Pauwels ) , wel Tim Wellens . Van Aert heeft wel een sprint gewonnen , dat is juist , maar aangevallen , neen , en ik denk ook niet dat Prudhomme dat gezegd heeft , maar dat het is toegevoegd door een al te grote fan/journalist , die hiermede onpartijdig is ....