Tom Dumoulin dan toch naar Ronde van Frankrijk?

Photo News
Tom Dumoulin rijdt mogelijk toch de Ronde van Frankrijk. De 25-jarige Nederlander, die zes dagen de roze trui droeg in de Ronde van Italië, is opgenomen in de voorselectie van Giant-Alpecin. Hoofddoel voor Dumoulin is de olympische tijdrit in augustus. De Tour wilde hij aanvankelijk overslaan in voorbereiding op Rio, maar de plannen zijn na de Giro gewijzigd.

Veertien renners maken deel uit van de voorselectie. De ploeg wordt klaargestoomd voor de Tour via een hoogtestage in de Spaanse Sierra Nevada en het Critérium du Dauphiné, Ronde van Zwitserland en Ster ZLM Toer. Van de veertien renners zullen uiteindelijk negen daadwerkelijk aan de start staan van de Tour, die zaterdag 2 juli begint in Mont Saint-Michel. De Duitse topsprinter John Degenkolb is ook opgenomen in de voorselectie, evenals zijn landgenoten Nikias Arndt, Simon Geschke en Johannes Fröhlinger, de Fransman Warren Barguil, de Zweed Tobias Ludvigsson, de Oostenrijker Georg Preidler, de Belg Zico Waeytens en de Nederlanders Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam en Albert Timmer.

"We gaan naar de Tour om een etappe te winnen. Onze longlist biedt ons de mogelijkheden om dat doel te bereiken", aldus ploegcoach Adriaan Helmantel. "We beschikken over video's van acht etappes. Die beelden gaan we analyseren en gebruiken om de jongens te prepareren en de tactiek te bepalen."